Pastís de formatge amb xocolata

Feia dies que tenia ganes de fer un pastís i he pensat en fer un de formatge, que és un dels meus preferits. He recorregut al llibre Un dulce en Nueva York de Lunwerg Editores, que m'encanta per tenir les receptes d'alguns dels meus pastissos preferits, com el de pastanaga, que he fet un munt de vegades, o el de poma. Anava a fer el típic cheesecake, però al veure la recepta d'aquest amb xocolata m'he decantat pel més calòric perquè sabia que quan veies el glacejat de xocolata resplendent cauria de quatre grapes en la temptació!I vosaltres, us podríeu resistir?

Ingredients:

Per la base
  • 150 grams de galetes tipus Digestive
  • 10 grams de cacau sense sucre
Per la cap de xocolata
  • 110 grams de mató 
  • 210 grams de formatge tipus Philadephia
  • 170 grams de nata 35% MG (matèria grassa)
  • 75 grams de sucre blanc
  • 2 ous
  • 35 grams de cacau sense sucre
  • 8 grams de sucre avainillat
  • 1 pessic de sal
Per la capa de formatge
  • 100 grams de formatge tipus Philadelphia
  • 65 grams de nata líquida 35%MG
  • 1 cullerada de suc de llimona
  • 30 grams de sucre blanc
  • 1 cullerada de farina blanca de rebosteria
  • 8 grams de sucre avainillat 
  • 1 ou
  • 1 pessic de sal
Pel glacejat
  • 100 ml de nata líquida 35MG
  • 25 grams de mantega sense sal
  • 150 grams de xocolata per fondre
Necessitem un motlle desmuntable de 22 cm de diàmetre

Encenem el forn a 225º, dalt i baix. Fiquem les galetes en una bossa de plàstic i amb un corró les esmicolem; afegim el cacau a la bossa i el barregem amb les galetes. Repartim per la base del motlle, prèviament greixada, les galetes ben esmicolades i amb got pressionem per que quedi una base ben compacte.

Preparem la capa de xocolata, separant les clares dels ous i posant-les en un bol amb un pessic de sal. Amb una batedora de varetes muntem les clares a punt de neu. A continuació afegim 50 grams de sucre a les clares i mesclem. En un altre bol barregem el mató, el formatge tipus Philadelphia i la nata; després afegim la resta del sucre blanc, el sucre avainillat i els rovells. Finalment aboquem el cacau i quan estiguin ben integrats tots els ingredients, afegim les clares i les mesclem amb compte amb una espàtula.

Per fer la capa de formatge, separem la clara de l'ou, afegim un pessic de sal, i la muntem a punt de neu. En una altre bol mesclem el formatge, la nata i el suc de llimona; a continuació afegim el sucre blanc i l'avainillat, la cullerada de farina i finalment el rovell d'ou, mesclant els ingredients a mida que els anem afegint al bol amb la batedora de varetes. Per últim afegim la clara d'ou i la mesclem amb la resta d'ingredients.

Aboquem sobre el motlle 1/3 de la massa de xocolata i la repartim bé; després afegim tota la crema de formatge, l'estenem bé i finalment la cobrim amb la resta de crema de xocolata. Fiquem el motlle al forn durant 15 minuts a 225º graus, i passat aquest temps baixem la temperatura, sense treure el pastís de forn, fins a 125º i ho deixem coure 55 minuts més. Abans de treure el pastís del forn comprovem que la vora del pastís estigui ferma. El deixem refredar abans de desemmotllar-lo. Potser se us esquerdarà la banda de dalt del pastís -he llegit que és perquè la temperatura és massa alta al forn- però en aquest cas no patiu perquè després cobrirem el pastís amb el glacejat de xocolata. A més se us desinflarà el pastís, cosa que és normal en aquest tipus de pastissos.

Per fer el glacejat posem tot els ingredients dins d'un bol i el fiquem al microones en tongades de 30 segons, remenant cada vegada fins que la xocolata s'hagi fos i ens quedi una crema ben fina. Aleshores l'aboquem amb compte per sobre el pastís i deixem que la xocolata prengui -unes quatre hores- abans de servir el pastís.