Pastís de poma triturada : buscant el pastís de poma perfecte

Un dels pastissos que més m'agraden són els de poma; al blog en tinc publicades un parell de receptes (les podeu veure clicant aquí i aquí), però encara continuo buscant el pastís de poma perfecte. El mes passat, que vam anar amb una colla d'amics a la Festa de la Sega de Deltebre, vaig tastar un cóc de poma impressionant, amb molts trossos de poma caramel·litzada...Una autèntica delícia! I és que a mi m'agraden els pastissos que portin molta poma, per això vaig decidir fer a casa aquesta recepta, que pórta tres pomes triturades a la massa, que aporten al bescuit molt de sabor i humitat. A més és un pastís que es prepara en un moment, podem mesclar tots els ingredients a ma i només ens caldrà una batedora de ma per fer el puré de poma.
Ingredients:
  • 5 pomes tipus Golden grans (3 pel bescuit i 2 per decorar)
  • 1 got de llet semidesnatada
  • 300 grams de farina de rebosteria
  • 240 grams de sucre blanc
  • 5 ous mida M o 4 mida L
  • 15 grams d'impulsor químic o un sobre sencer
  • una cullerada de canyella en pols (opcional)
  • melmelada de préssec o d'albercoc
Encenem el forn, a dalt i a baix, a 200º.
Pelem tres pomes, les tallem a daus i en el vas de la batedora o en un bol, afegint la llet, les triturem amb la batedora de ma fins aconseguir un puré sense grumolls.

En un altre bol, barregem a ma els ous i el sucre i, a continuació, afegim el puré de poma, mesclant bé tots els ingredients; després aboquem, poc a poc, la farina i l'impulsor químic, prèviament tamisats, i els integrem amb la resta d'ingredients; tinguem cura de que tots els ingredients estiguin ben mesclats i no ens quedin grumolls de farina.

Greixem el motlle que anem a fer servir -ha de ser un motlle gran de 23-24 cm si volem que el pastís ens quedi alt- amb mantega o oli, i aboquem la massa dintre. Pelem dues pomes i les tallem en grills no massa gruixuts, amb els que cobrirem tota la massa. A continuació ficarem el motlle al forn i baixarem la temperatura a 180º; passats uns 50 minuts, punxem el pastís amb un escuradents o una broqueta i si surt neta, ja podrem treure el pastís del forn. Deixarem que es refredi abans de desemmotllar-lo, i abans de servir-lo, pintarem amb un pinzell les pomes que decoren el pastís amb una mica de melmelada.

El pastís de poma el podeu servir tebi o a temperatura ambient.

Recepta del blog Entre cazuelas y fogones.

7 comentaris:

  1. Quina bona pinta, tot just ara que és hora d'esmorzar!!! Segur que el puré de poma li dóna molt gust i humitat.
    Que tinguis bon dia!! Clara

    ResponElimina
    Respostes
    1. Igualment Clara! La veritat és que si t'agraden els pastissos humits i amb molt de gust a poma, aquesta recepta l'has de tastar! Petons

      Elimina

  2. Anna; La poma a la cuina és increíble... i si per acabar el dinar l'hi posem un pastis amb aquesta perfecció, pot ser sublim¡¡
    Salutacions Anna¡¡ :O)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Josept! Va quedar ben fotogènic el pastissets, i encara més bo! Una abraçada!

      Elimina
  3. No sé que tenen els pastissos de poma que estiguin entre els preferits de tothom!! A mi m'agraden de mil maneres i si els que porten mooolta poma t'agraden potser t'has d'animar amb l'invisible de pomes!
    Per cert m'emporto aquesta versió que si plou els caps de setmana són llargs amb la nenasense sortir de casa!
    Petons i bon cap de setmana,
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres, és una recepta que tens publicada al teu blog?, perquè no l'he sabut trobat; si és així, em passes l'enllaç? Gràcies!

      Elimina
  4. Aquí una altra fan dels pastissos de poma!! no sé si existeix la recepta perfecta perquè a mi me n'agraden molts!! aquest fa una pinta tremenda, i segur que les pomes triturades li donen una textura per repetir!! un petó bonica!

    ResponElimina