Iogurt casolà de pastís de poma

Ja us he parlat en més d'una ocasió del blog Come conmigo el blog de Palmira. Palmira publica unes receptes delicioses, molt ben explicades i que sempre surten bé. I en té una gran varietat, així que, independentment de quins siguin els vostres gustos culinaris, segur que en trobareu un munt de receptes que us agradaran. A més té un índex de receptes per ingredients i temporada que no us podeu perdre. Justament fent una ullada al seu  recull de receptes de iogurts vaig trobar aquest de pastís poma. I és que ja tocava tornar a posar en marxa la iogurtera i per fer l'estrena oficial de la temporada, calia un iogurt elegant i amb estil, com aquest iogurt de pastís de poma, amb galetes i poma caramel·litzada.
,
Ingredients per a 6 iogurts:
  • 1 iogurt natural 
  • 1 branca de canyella
  • 800 ml de llet sencera
  • 5 cullerades de sucre morè
  • 120 grams de galetes tipus Lotus o speculoos
  • 2 pomes grans
  • 1 cullerada de mantega
  • 1 fulla de gelatina
  • 1/2 beina de vainilla
Primer posem en un cassó la llet amb la branca de canyella i quatre cullerades de sucre morè i l'escalfen a foc mitjà, remenant de tant en tant, fins que comenci a bullir la llet; aleshores apaguem el foc i tapem el cassó mentre preparem les pomes caramel·litzades.

Posem la fulla de gelatina en remull. Pelem les pomes i les tallem a daus petits. En una paella escalfem a foc suau la mantega fins que es fongui i a continuació afegim els daus de poma; tirem per sobre una cullerada de sucre morè, la beina de vainilla i les seves llavors -que haurem tret de la beina obrint-la pel mig i raspant-la amb un ganivet-; remenem suaument fins que els daus de poma estiguin daurats i tendres. Retirem la beina i afegim la gelatina, ben escorreguda i tornem a remenar. Retirem la paella del foc i deixem que es refredin els daus abans de fer-los servir.

Trinxem les galetes, posant-les en una bossa de plàstic per aliments i passant per sobre un corró. 

Retirem la branca de canyella i colem la llet. Quan estigui a temperatura ambient li afegirem el iogurt ben remenat, i mesclarem fins que quedin ben integrats la llet i el iogurt. Aleshores omplirem els pots de iogurt de la següent manera: primer amb una capa de galetes trinxades; a continuació repartirem la poma caramel·litzada i pressionarem amb una cullereta per compactar una mica la galeta i els trossos de poma abans d'abocar la llet, amb molt de compte. Sense tapar els pots individualment, tancarem la iogurtera i la posarem en marxa durant 12 hores. Quan hagi passat aquest temps, deixarem que es refredin una mica els iogurt, abans de tapar-los i ficar-los al frigorífic, un mínim de quatre hores abans de menjar-los.

Us recomano treure'ls mig hora abans del frigorífic abans de portar-los a taula.

Per cert, si voleu aprendre més sobre com fer iogurts a casa, us recomano llegiu aquesta publicació de Palmira que segur aclarirà molts dels vostres dubtes.