Iogurt casolà de pastís de poma

Ja us he parlat en més d'una ocasió del blog Come conmigo el blog de Palmira. Palmira publica unes receptes delicioses, molt ben explicades i que sempre surten bé. I en té una gran varietat, així que, independentment de quins siguin els vostres gustos culinaris, segur que en trobareu un munt de receptes que us agradaran. A més té un índex de receptes per ingredients i temporada que no us podeu perdre. Justament fent una ullada al seu  recull de receptes de iogurts vaig trobar aquest de pastís poma. I és que ja tocava tornar a posar en marxa la iogurtera i per fer l'estrena oficial de la temporada, calia un iogurt elegant i amb estil, com aquest iogurt de pastís de poma, amb galetes i poma caramel·litzada.
,
Ingredients per a 6 iogurts:
  • 1 iogurt natural 
  • 1 branca de canyella
  • 800 ml de llet sencera
  • 5 cullerades de sucre morè
  • 120 grams de galetes tipus Lotus o speculoos
  • 2 pomes grans
  • 1 cullerada de mantega
  • 1 fulla de gelatina
  • 1/2 beina de vainilla
Primer posem en un cassó la llet amb la branca de canyella i quatre cullerades de sucre morè i l'escalfen a foc mitjà, remenant de tant en tant, fins que comenci a bullir la llet; aleshores apaguem el foc i tapem el cassó mentre preparem les pomes caramel·litzades.

Posem la fulla de gelatina en remull. Pelem les pomes i les tallem a daus petits. En una paella escalfem a foc suau la mantega fins que es fongui i a continuació afegim els daus de poma; tirem per sobre una cullerada de sucre morè, la beina de vainilla i les seves llavors -que haurem tret de la beina obrint-la pel mig i raspant-la amb un ganivet-; remenem suaument fins que els daus de poma estiguin daurats i tendres. Retirem la beina i afegim la gelatina, ben escorreguda i tornem a remenar. Retirem la paella del foc i deixem que es refredin els daus abans de fer-los servir.

Trinxem les galetes, posant-les en una bossa de plàstic per aliments i passant per sobre un corró. 

Retirem la branca de canyella i colem la llet. Quan estigui a temperatura ambient li afegirem el iogurt ben remenat, i mesclarem fins que quedin ben integrats la llet i el iogurt. Aleshores omplirem els pots de iogurt de la següent manera: primer amb una capa de galetes trinxades; a continuació repartirem la poma caramel·litzada i pressionarem amb una cullereta per compactar una mica la galeta i els trossos de poma abans d'abocar la llet, amb molt de compte. Sense tapar els pots individualment, tancarem la iogurtera i la posarem en marxa durant 12 hores. Quan hagi passat aquest temps, deixarem que es refredin una mica els iogurt, abans de tapar-los i ficar-los al frigorífic, un mínim de quatre hores abans de menjar-los.

Us recomano treure'ls mig hora abans del frigorífic abans de portar-los a taula.

Per cert, si voleu aprendre més sobre com fer iogurts a casa, us recomano llegiu aquesta publicació de Palmira que segur aclarirà molts dels vostres dubtes. 

4 comentaris:

  1. Quina versió més bona, m'encanta la combinació!
    Clara

    ResponElimina
  2. Anna....uns iogurts de luxe! Vull tastar-ne un!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  3. Gràcies Anna per fer aquests iogurts! M'alegro que t'hagin agradat! Crec que a casa són els que més repetim amb els de vainilla quan tenim invitats!
    Estic continuant a modificar alguns elements pels reculls per ingredients, serà el projecte del 2017!!
    Petons
    Palmira

    ResponElimina
  4. Recordo quan era petita que la meva mare ens feia els iogurts!! Ja li diré q mai ens en va fer d'aquests!
    Ptnts

    ResponElimina