Cremós de fruites del bosc

Recordo que en un showcooking de l'Ada Parellada ella explicava -no recordo exactament les seves paraules- que si una recepta no sortia bé sempre li podies canviar el nom i fer-ne una de nova: que se't negava l'allioli, doncs feies allioli negat, que la truita de patata no et sortia, doncs truita de patata desconstruïda...Doncs resulta que Jordi em va regalar un llibre de receptes per fer iogurt gelat i després d'innumerables intents i calories, no hi ha hagut manera d'aconseguir que el gelat de iogurt em sortís amb una textura decent; surten molt bons, però no hi ha manera d'aconseguir fer un gelat fotogènic!, així que el que havia de ser la recepta d'un iogurt gelat de fruites vermelles ha acabat sent la recepta d'un cremós de fruites vermelles, i aquí la teniu...

Ingredients per a dos persones:
  • 300 grams de fruites vermelles congelades
  • 2 iogurts grecs ensucrats La Fageda (m'agraden aquests perquè no tenen un gust tan àcid com els iogurts grecs d'altres marques)
  • 2 culleradetes de sucre mascabado o en el seu defecte sucre morè 

Abans de fer servir els iogurts els posem una mig hora al congelador, per donar així més consistència al cremós; els traiem del congelador i els posem en el vas de la liquadora amb les fruites vermelles congelades i el sucre, i ho triturem tot fins que ens quedi una mescla homogènia -aconsello tastar-la per si voleu posar més sucre-. Si no tenim liquadora a casa, podem preparar la recepta amb una batedora, però en aquest cas, millor treure abans les fruites vermelles del congelador per que no estiguin tan dures i no tinguem problemes amb la batedora.

Si no el servim immediatament, el millor es posar el cremós dintre d'un tupper i ficar-lo al congelador fins a una mig hora abans de servir-lo a taula, decorat amb les fruites vermelles que haurem reservat abans; també es pot acompanyar amb xocolata blanca ratllada.

Com veieu, una recepta que es prepara en un moment i que es serveix ben freda, més o menys gelada depenent de si la prepareu i la serviu al moment o bé, si la fiqueu una estona al congelador per que prengui una mica. A més es tracta d'una recepta molt saludable per que les fruites vermelles tenen molts antioxidant, vitamines i minerals.


Recepta del llibre Yogur helado gourmet de Lunwerg Editores.

3 comentaris:

  1. Aquest llibre deu ser súper saludable!! Pq aquest cremós té una pinta!!! (Però quan torni als làctics!)

    ResponElimina
  2. Aquest llibre deu ser súper saludable!! Pq aquest cremós té una pinta!!! (Però quan torni als làctics!)

    ResponElimina
  3. Gelat, cremós...digue-li com vulguis, però segur que és boníssim!! Una bona alternativa als gelats plens de greixos. M'encanten les fruites del bosc!!
    Clara

    ResponElimina