Zoodles o espirals de carbassó amb ceba a la francesa

Fa uns dies, pel meu sant, em van regalar una màquina per fer espirals de verdures -segur que les heu vist per les xarxes socials, la més coneguda, la Spiralizer-; ja feia temps que tenia ganes de tenir-ne una per cuinar de manera diferent les verdures a casa-. He començat amb les espirals de carbassó, que trobo que és la hortalissa menys polèmica de les que es pot fer servir amb aquest aparell, perquè té un gust molt neutre i, pel meu parer, absorbeix molt bé el gust de la resta d'ingredients del plat.

Com sempre, he fet una ullada a Pinterest buscant idees i he trobat una recepta molt senzilla de fer i que he trobat deliciosa: unes espirals de carbassó acompanyades de ceba cuinada a l'estil de la sopa de ceba a la francesa (French Onion Zoodle Bake del blog Climbing Grier Mountain), que he fet al meu estil. Per fer la recepta, també podem tallar el carbassó en juliana o en rodanxes fines.

Ingredients per a dos persones:
  • un o dos carbassons, depenent de la seva mida
  • 1 ceba gran
  • 1 culleradeta de sucre
  • 1 culleradeta de farigola
  • un got petit de brou vegetal
  • 2 culleradetes de salsa Worcestershire (Perrins)
  • formatge ratllat emmental
  • oli d'oliva verge extra
  • sal i pebre blanc mòlt

Primer tallem ben petita la ceba i la cuinem a foc suau en una paella amb una mica d'oli d'oliva, vigilant que no es cremi; quan estigui una mica transparent afegim el sucre, la farigola i salsa Worcestershire, barregem bé tots els ingredients i continuem cuinant la ceba fins que agafi un color fosc per, a continuació, afegir-li el brou vegetal fins cobrir la ceba; deixarem que el brou redueixi, perquè no volem un plat caldós; per últim, afegirem el carbassó tallat en espiral -o bé en juliana o rodanxes fines- i el mesclarem amb la ceba a la paella, mantenint el foc suau, un parell de minuts. Repartim les espirals en dos plats o bé en una safata, els cobrim amb formatge ratllat i el gratinem fins que el formatge estigui daurat. Servim tan bon punt es refredi una mica.