Rigatoni amb espàrrecs verds i salmó

Si pogués menjaria pasta cada dia!. Si partim d'una bona pasta, només amb un rajolí d'oli ja podem gaudir d'un bon plat per dinar; o bé saltejant la pasta en una paella amb una mica d'oli, all ben picat i bitxo. Sola o acompanyada de verdures, carn o peix, la pasta no falla mai. Només cal tenir cura de coure-la bé, al dente, un pél crua de dins, i en cas de dubte seguir les instruccions del fabricant. M'agrada molt preparar un bon plat de pasta el cap de setmana, així que aquí us deixo el que he preparat avui per dinar.

Ingredients per a dos persones:
  • 160 grams de Rigatoni
  • 1 ceba gran
  • 1 manat d'espàrrecs verds
  • 200 grams de salmó 
  • 200 ml de llet evaporada
  • sal i pebre blanc mòlt
  • un gotet de vi blanc
  • oli d'oliva verge
Posem l'aigua a bullir per coure la pasta amb una mica de sal.

Tallen la ceba ben petita i la coem en una paella amb una mica d'oli fins que transparenti; a continuació tallem els espàrrec en dos o tres trossos -vaig llegir que per treure la part més dura, millor fer-ho plegant els espàrrecs amb les mans, així es trenquen per la part més tova i així descartem la part més dura i fibrosa- i els saltegem uns minuts; afegim el vi blanc i deixem que evapori una mica. Després només ens queda afegir el salmó tallat en daus, que saltejarem just fins que canviï de color per fora -hem de vigilar de no fer massa el peix- i després afegirem la llet evaporada; deixem que faci un mica de xup-xup, salpebrem i reservem.

Coem la pasta seguint les instruccions del fabricant, però tastant-la també per que es faci al dente -quedi un pèl crua de dins-; l'escorrem quan estigui cuita i l'afegim a la paella amb el salmó, mesclant-la amb compte amb la salsa a foc ben suau. Servim calent.

1 comentari:

  1. Un excel·lent plat de pasta! Espàrrecs i salmó, quina combinació!
    A mi amb la pasta em passa com a tu....només amb un bon raig d'oli d'oliva VE m'encanta!
    Petonets i bona setmana,
    Olga

    ResponElimina