Pastís de verdures i formatge

Si us agraden els formatges i les verdures, aquesta és la vostra recepta! I si teniu algun dubte, feu una ullada a la foto! Fa venir salivera, oi? Jo quan vaig veure la foto al llibre " El gourmet vegetariano", vaig pensar en fer-la d'immediat! L'èxit a casa va ser total!, no van quedar ni les engrunes! A més és un plat que fa estiu, perquè té tant de color!; i és que porta pebrot, albergínia, carbassó, tomàquets xerry...clar que podeu posar les hortalisses que més us agradin i les quantitats que volgueu, tot a gust del consumidor!

Ingredients per a 4 persones (atipa força que porta molt formatge):
  • 1 pebrot vermell
  • 1 albergínia mitjana
  • 1 carbassó mitjà
  • 1 ceba gran
  • 120 grams de mató o formatge ricota
  • 120 grams de formatge feta
  • tomàquets xerry
  • 2 ous mitjans
  • 200 ml de nata 30% MG
  • massa brisa precuinada
  • farigola
  • dues fulles de llorer
  • sal i pebre negre mòlt
  • oli d'oliva 
Primer escalivem al forn el pebrot sencer i l'albergínia i el carbassó tallats a daus. Encenem el forn a 220º, dalt i baix, i posem en una safata el pebrot amb un rajolí d'oli per sobre (jo aprofitaria per escalivar uns quants pebrots a l'hora); en una altra safata posem l'albergínia, també amb una mica d'oli per sobre. Fiquem la safata del pebrot a la part de dalt del forn, i la de l'albergínia a la de sota. Quan hagin passat uns 15 minuts, afegim a la safata de l'albergínia el carbassó també tallat a daus. Vigilem que no se'ns cremin les verdures, i en cas de dubte, les tapem amb paper d'alumini. Després de 15 minuts més, comprovem si les verdures estan fetes (estaran toves al tacte), aleshores les traiem del forn i baixem la temperatura d'aquest a 180º. El pebrot l'emboliquem amb paper d'alumini, per que sui i així serà més fàcil pelar-lo.

Mentre les verdures s'estan fent al forn, tallem la ceba en rodanxes i la cuinem en una paella amb una mica d'oli, dues fulles de llorer i una mica de sal, uns 25 minuts, vigilant que no es cremi.

Quan hàgim tret les verdures del forn, prepararem un motlle de pastís desmuntable de 22 cm i estenem per sobre la massa brisa,cobrint-la amb paper de forn i posant per sobre llegums secs (si no en teniu, quan poseu el paper de forn, premeu-lo una mica contra la massa i així evitarem que aquesta es bufi); la fiquem al forn el temps que ens digui l'elaborador.

Quan estigui la massa cuita, repartim els ingredients per sobre: primer la ceba, sense les fulles de llorer, les verdures escalivades, els formatges esmicolats i els tomaquets xerry tallats per la meitat. En un bol mesclem els ous amb la nata, amb un pessic de sal i pebre negre mòlt, i aboquem la barreja per sobre els ingredients del pastís però sense cobrir-los totalment; repartim per sobre la farigola i tornem a enfornar el pastís uns 30 minuts, fins que hagi cuallat i tingui un color daurat.

Un consell: la massa pot encongir una mica a l'enfornar-la, així que millor que sobri una mica per la vora, i segur que no us vessarà el contingut líquid del pastís; sempre podem tallar-la quan estigui cuita, i així la vora del pastís quedarà més polit.

Deixem reposar un 10 minuts el pastís abans del treure'l del motlle i servir-lo.

5 comentaris:

  1. Tot i que a mi el formatge no m'agrada, a casa triomfaria aquesta recepta!
    Petons

    ResponElimina
  2. A casa triomfaria la recepta, tot i que per a mi seria sense formatge!!
    Quin partit li estàs treuent a aquest llibre!
    Petons
    Palmira

    ResponElimina
  3. Doncs si que fa venir molta, molta, molta salivera!! A casa també triomfaria, t'ho asseguro :P
    Petons!

    ResponElimina
  4. Quin goig de recepta!! Si que fa venir salivera si...
    Bon cap de setmana! Clara

    ResponElimina
  5. Fantàstica aquesta recepta, m'agraden molt totes les coques de verdures, pizzes, quiches.......
    Es veritat, veure-la fa salivera!!!!!!
    Bon diumenge, acompanyats d'un refresc!!!!!

    ResponElimina