Fettuccine al vi blanc amb bolets

Del llibre, Dos italianos entre fogones, d'editorial Grijalbo, he tret aquesta recepta de pasta amb bolets. És un llibre que us recomano si us agrada la cuina italiana tradicional. A casa ens agrada molt la pasta però no recordo haver-la cuinada mai acompanyada només amb bolets. Un plat senzill de preparar i molt saborós, ideal per acompanyar amb un bon vi blanc.


Ingredients per a dues persones:
  • 160 grams de fettuccine
  • 200 grams de barreja de bolets
  • 2 alls tallats ben petits
  • 1 bitxo
  • 2 cullerades de vi blanc
  • 150 grams de brou vegetal
  • julivert fresc picat
  • oli d'oliva verge extra
  • sal
  • parmesà ratllat opcional
Com sempre l'ideal és fer servir una barreja de bolets frescos però on visc és difícil trobar-los, així que he fet servir una barreja de bolets envasats; si en feu servir d'envasats, escorreu-los bé abans de fer-los servir. 

Mentre posem l'aigua a bullir amb una mica de sal, tallem els alls ben petits i els posem en una paella, a foc suau, amb una mica d'oli i amb el bitxo; els saltegem vigilant que no es cremin i quan es comencin a daurar, afegim la barreja de bolets i els coem un parell de minuts; després afegim el vi blanc i deixem que s'evapori una mica; a continuació, aboquem el brou vegetal i anem remenant fins que el brou redueixi un pèl. Finalment posem el julivert i rectifiquem de sal. Tot plegat, hem de cuinar els bolets pocs minuts i ha de quedar una mica de salsa per quan afegim la pasta es mesclin els sabors.

Quan tinguem la pasta cuita -seguiu els temps de cocció que aconsella el fabricant, però no us oblideu d'anar-la tastant per comprovar que us quedi al dente (un pèl crua de dintre)-, l'escorrem i l'aboquem a la paella amb els bolets, a foc ben suau, mesclant-la amb compte. Servim immediatament.

Podem acompanyar la pasta amb parmesà ratllat.