Bescuit de xocolata i carbassó sense ou

Soc una fan dels pastissos elaborats amb hortalisses! Donen una textura fantàstica a qualsevol elaboració i em fan sentir menys culpable quan em menjo un tall de pastís de xocolata com el de la foto! Perquè, i això va pels més incrèduls, aquest tall espectacular de pastís està elaborat amb carbassó ratllat, sí, sí amb carbassó i no porta ni ou ni mantega, i tot i així està deliciós! A més per fer-lo més temptador li he posat melmelada de taronja dolça ( més calòric, però que seria la vida sense aquests petits vicis....). Us recomano que el proveu de fer a casa, perquè es prepara en un moment -barregem primer els ingredients secs per una banda i els líquids per l'altra, i després els mesclem tots a ma, i al forn-. I si us fa mandra engegar el forn amb la canícula que estem patint, torneu a fer una ullada a la foto i se us passarà tota la mandra de cop!

Ingredients:
  • 250 grams de carbassó ratllat (una carbassó mitjà)
  • 250 grams de farina de blat
  • 150 grams de sucre morè
  • 10 grams d'impulsor químic
  • 6 grams de bicarbonat
  • un pessic de sal
  • una culleradeta de canyella
  • 1/2 culleradeta de gingebre
  • una culleradeta d'aroma de vainilla
  • 100 grams d'oli de girasol
  • 200 ml de llet semidestanada
  • 50 ml d'aigua mineral
  • 40 grams de cacau pur Valor (sense sucre afegit)
Enceneu el forn a 200º, dalt i baix.

Mesclem en un bol els ingredients secs: la farina, el sucre morè, l'impulsor químic, el bicarbonat, la sal i les espècies. En un altre bol mesclem els ingredients líquids: l'oli, la llet, l'aigua mineral i l'aroma de vainilla. A banda, ratllem el carbassó.

Barregem els ingredients secs amb els líquids amb una espàtula, just per que s'integrin i després afegim el cacau i tornem a mesclar; per últim afegim el carbassó ratllat i barregem bé tots els ingredients. Aboquem la massa en un motlle rodó de 18 o 20 cm, prèviament greixat, i el fiquem al forn 40 minuts; aleshores punxem el bescuit amb un escuradents i si no surt net, el deixem 5 minuts més. No el desemmotllarem fins que s'hagi refredat.

Podem menjar el bescuit sol o bé farcit de melmelada de taronja dolça o de fruits vermells.

Font: Postres Originales.

6 comentaris:

  1. MMmmm....impressionant! Jo encara no m'he decidit a fer pastissos amb hortalisses! Aquest teu ha de ser una delícia!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  2. No sé què dir! Bé...que engreixa! jejejej. Quina esponjositat!

    ResponElimina
  3. OOOh! quina passada!! m'emporto la recepta per fer-lo algun dia aquestes vacances! en vaig fer un amb carbassó però sense xoco, aquest m'agrada més...! petó i si no parlem més bon estiu!! jo tancaré la paradeta!!:)

    ResponElimina
  4. Quina cosa més bona! a més com que molta calor no estem passant, això d'engegar el forn no és cap problema per nosaltres!
    I mira que bé, tinc tots els ingredients a casa així que potser dijous que fem festa per la diada nacional caurà!
    Petons!
    palmira

    ResponElimina
  5. A mi m'has convençut! per un tall d'un pastís com aquest engego el forn encara que estiguem a 40º!! quina salivera!! un petonàs guapa!

    ResponElimina
  6. Em sembla una recepta força original!
    Apuntada!
    Petons

    ResponElimina