Platillo d'estofat amb Flors del Remei

Fa uns dies, a la trobada bloguera de Caldes de Montbui vàrem visitar el Celler La Vallesana on vàrem poder tastar el licor Flors del Remei. Es tracta d'un licor fruit de la destil·lació de plantes i herbes aromàtiques, gran part de les quals són autòctones. Durant la visita, algú va comentar que feia servir aquest licor per fer rostits de tota mena. Això em va fer venir al cap que havia de provar-ho en alguna recepta i com feia uns dies que volia fer un estofat... El resulta va ser que en va sortir un estofat amb un toc especial, un punt suau i agradable que no li trobo quan el faig amb conyac o amb vi ranci. Us recomano que en feu la prova.


Ingredients:
  • 400 grams de carn de vedella per estofar
  • 2 patates mitjanes (uns 300 grams).
  • 1 ceba grossa
  • 3 grans d'all
  • 220 grams de tomàquet ratllat
  • 60ml de licor Flors del Remei
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal, pebre i aigua.
Preparació:

Piquem la ceba ben petita i pelem els alls que només aixafarem. Mentrestant posem a escalfar una cassola amb un bon raig d'oli d'oliva. Quan sigui calenta, hi sofregirem la ceba i, quan comenci a agafar color, hi tirarem els alls aixafats.

Salpebrem la carn de vedella i l'afegim a la cassola. La remenem de tant en tant fins a enrossir-la. Quan la vedella ja hagi agafat color, hi posarem el licor Flors del Remei i el deixarem reduir amb la cassola tapada. Tot seguit incorporem el tomàquet ratllat i deixem que es vagi coent.

Quan el tomàquet ja estigui a punt, només queda afegir-hi les patates, pelades i tallades a daus, cobrir just amb aigua i tapar. Posarem el foc fort fins que arrenqui el bull. Llavors abaixarem el foc, i el deixarem fent xup-xup a foc suau uns 45 minuts. Mantindrem la cassola tapada i hi anirem afegim aigua en petites quantitats si veiem que queda sec. Corregirem de sal i pebre abans de servir.

Com tots els estofats i rostits, és un plat que recomano fet del dia abans. Com a mínim d'unes hores abans. Per escalfar-lo tornarem a posar la cassola al foc i el mantindrem cinc o deu minuts des que arrenqui el bull. Cal vigilar, però, que no es quedi sense aigua i n'hi afegirem si cal.

Bon profit!