Platillo d'estofat amb Flors del Remei

Fa uns dies, a la trobada bloguera de Caldes de Montbui varem visitar el Celler La Vallesana on varem poder tastar el licor Flors del Remei. Es tracta d'un licor fruit de la destil·lació de plantes i herbes aromàtiques, gran part de les quals són autòctones. Us parlo més àmpliament d'aquesta visita al meu blog personal, però un detall va ser quan va sortir un comentari de que algú ho afegia al rostit. Això em va fer venir al cap que havia de provar-ho en alguna recepta i com feia uns dies que volia fer un estofat... I en va sortir un estofat amb un toc especial, un punt suau i agradable que no li trobo quan el faig amb conyac o amb vi ranci. Us recomano que en feu la prova.


Ingredients:
  • 400 grams de carn de vedella per estofar
  • 2 patates mitjanes (uns 300 grams).
  • 1 ceba grossa
  • 3 dents d'all
  • 220 grams de tomàquet ratllat
  • 60ml de licor Flors del Remei
  • Oli, sal, pebre i aigua.
Preparació:

Piquem la ceba ben petita i pelem els alls que només aixafarem. Mentrestant posem a escalfar una cassola amb un bon raig. Quan sigui calenta, hi sofregirem la ceba i, quan comenci a agafar color, hi tirarem els alls aixafats.

Salpebrem la carn de vedella i l'afegim a la cassola. La remenem de tant en tant fins a enrossir-la. Quan la vedella ja hagi agafat color, hi posarem el licor Flors del Remei i el deixarem reduir amb la cassola tapada. Tot seguit incorporem el tomàquet ratllat i deixem que es vagi coent.

Quan el tomàquet ja estigui a punt, només queda afegir-hi les patates, pelades i tallades a daus, cobrir just amb aigua i tapar. Posarem el foc fort fins que arrenqui el bull. Llavors abaixarem el foc, i el deixarem fent xup-xup a foc suau uns 45 minuts. Mantindrem la cassola tapada i hi anirem afegim aigua en petites quantitats si veiem que queda sec. Corregirem de sal i pebre abans de servir.

Com tots els estofats i rostits, és un plat que recomano fet del dia abans. Com a mínim d'unes hores abans. Per escalfar-lo tornarem a posar la cassola al foc i el mantindrem cinc o deu minuts des que arrenqui el bull. Cal vigilar, però, que no es quedi sense aigua i n'hi afegirem si cal.

Bon profit!

8 comentaris:

  1. Es increïble com un alcohol amb una coseta different pot canviar per complert el sabor d'un plat!
    Amb el fred que estem passant aquests dies, un platillo d'aquest ens vindria genial per sopar!
    Petons i bona setmana,
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs aquí ens comencem a torrar....! La veritat és que ens ha sorprès molt gratament perquè li dóna un punt més suau que si fas servir altres tipus d'alcohols! Bona setmana i ànims que segur que aviat vindrà la caloreta!

      Elimina
  2. Quina bona idea afegir un raig de licor del remei!! s'haurà de provar, segur que li dóna un sabor ben bo, un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Li dona un toc diferent al del conyac, més suau! Ens ho van dir els del Celler La Vallesana! Sí que en saben, aquests calderins! Petonets!

      Elimina
  3. Mira Anna, jo igual que la Palmira: estirada al sofà sota la manta i menjant el teu platillo!!! Quina bona pinta! I mentre encara fa fred, ve molt de gust!! :)
    Una abraçada!!
    P.S - ara vaig a llegir-me el tema de la trobada que vaja "fiestorro" que vas muntar! ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja et podrien emportar una mica de la calor que fa aquí....és que jo soc més de fred que de calor! Seria un bon regal que podries fer als teus amics suïssos!!

      Elimina
  4. Oh, doncs ja la farem!! Ja vaig veure que va anar d'allò més bé la trobada, me'n alegro!! Aviam si a la propera puc venir!
    Clara

    ResponElimina
  5. Mmmmm...qui pogués tastar aquest platillo! El toc del licor ha de ser total!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina