Llenties amb xoriço de gall d'indi

Durant la nostra trobada bloguera #gastroThermalia a Caldes de Montbui, de la que ja us n'hem parlat, varem tenir la possibilitat de visitar i tastar els Embotits Pedragosa que enguany celebren el seu centenari. Varem fer-ho a la seva botiga més emblemàtica, situada al costat de la Font del Lleó, i on l'any 1916 van començar a elaborar les seves especialitats. Avui en dia, els seus embotits, i en especial la llonganissa, són una carta de presentació de Caldes de Montbui.

La seva manera de treballar resulta en uns productes de gran qualitat. Elaboren un bon assortiment de llonganisses i embotits i la "Llonganissa de Caldes" segueix essent coneguda arreu. Vull destacar, però, la nova línia de productes elaborats 100% amb carn de gall d'indi: llonganissa, fuet, xoriço... Uns productes únics, d'excel·lent qualitat, que han desenvolupat en col·laboració amb l'IRTA. Us recomano de totes totes que els tasteu.


Ingredients
  • 200g de llenties
  • 50g de xoriço 100% gall d'indi Pedragosa
  • 1 ceba mitjana
  • 80g de pebrot vermell
  • 60g de pebrot verd italià
  • 50g de pastanaga
  • 2 dents d'all
  • 50ml de vi ranci de qualitat
  • 80g de tomàquet ratllat
  • ½ culleradeta de pebre vermell dolç. A poder ser, de la Vera.
  • 2 fulles de llorer petites.
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal i pebre
Preparació

El dia abans posarem en remull les llenties. També podem fer la recepta sense remullar-les, però costaran una mica més de coure. Si no les remullem, també haurem de rentar-les bé amb força aigua.

Piquem la ceba, el pebrot i la pastanaga i aixafem els alls. Mentrestant posem a escalfar una cassola petita amb un bon raig d'oli d'oliva verge extra.

Comencem a sofregir totes les verdures que ja tenim picades. Quan estiguin al punt, la ceba estarà rossa, hi afegim el vi ranci i el deixarem reduir un 6 o 7 minuts. Ara incorporem el tomàquet ratllat, que deixarem coure cinc minuts més. Afegim el pebre vermell i remenem.

Escorrem bé les llenties, les esbaldim, les posem a la cassola i remenem per que es barregin bé amb el sofregit. Cobrim amb aigua i ho podem a bullir a foc fort. Quan arrenqui el bull el deixem fer xup-xup a foc suau durant uns 30 minuts . Salpebrem i hi afegim el xoriço tallat a rodanxes i pelat. Deixarem acabar de coure 15 minuts més.
.
Tastem, corregim de sal i pebre i servim.

4 comentaris:

  1. Em va sorprendre molt aquest xoriço de gall dindi que vau mencionar uns o altres ... I amb llentíes. crec que no hi ha millor manera de menjar-ho. Crec que la nena ho menjaria amb ganes i amb el que li agrada el xoriço!!!
    Petons i bon cap de setmana
    Palmira

    ResponElimina
  2. Unes llenties sempre venen de gust, oi? Que bones!! I sense xoriço no serien el mateix! Jo a vegades també faig servir xoriço de gall d'indi i m'agrada! Però noi, el meu no és de la qualitat d'Embotits Pedragosa: és de supermercat! És el que hi ha... però estic segura que el sabor d'un xoriço de qualitat es nota segur des de la primera cullerada. Quina sort teniu alguns!! :)
    Una abraçada

    ResponElimina
  3. Com canvien les llenties amb un bon xoriço, veritat?? Aquí fa fresqueta, així que ve de gust un plat com aquest!
    Clara

    ResponElimina
  4. Les llenties es la llegum que mes ens agrada.
    Estan bones de totes maneres, inclòs amb peix.
    Un plat que sempre bé de gust.
    Una abraçada

    ResponElimina