Carbassons lluna farcits de tonyina i melmelada de pebrot

Tornant diumenge passat del Mercat del Préssec de Sant Pau d'Ordal, vam passar per una parada de verdures del Tros d'Ordal i vaig veure que venien carbassons lluna grocs. Justament el dia abans els havia vist al Divan de los Sentidos -conreats al Parc Agrari del Baix Llobregat-, i al principi no hi havia caigut que eren carbassons perquè no els havia vist mai de color groc. Naturalment no em vaig poder resistir a comprar-ne uns quants per fer-los a casa; em van dir a la parada que tenien un gust més suau que els carbassons verds i a més tenien un color groc tan bonic..!.A casa, vaig decidir farcir-los de tonyina, un ingredient amb gust potent, i com no tenia pebrot vermell, vaig fer servir melmelada de pebrot -m'encanta des de que vaig tastar la de La Fageda-; i el resultat ens ha agradat molt, perquè el sabor de la tonyina combina perfectament amb la dolçor de la melmelada de pebrot. Què us sembla la combinació? Us animeu a provar-la?

Ingredients per a dos persones:
  • 4 carbassons lluna
  • 1 ceba gran
  • 2 llaunes de tonyina en oli d'oliva
  • 2 cullerades de melmelada de pebrot (i si no en teniu,feu servir pebrot vermell tallat ben petit)
  • formatge parmesà
  • sal i pebre mòlt
  • oli d'oliva
Primer tallem la part de dalt dels carbassons i buidem la carn amb un cullereta petita o millor amb un "sacabolas" o una cullera parisina. Quan els hàgim buidats, tenim dues opcions: o posem una cassola amb aigua i bullim els carbassons durant 5 minuts, o bé els posem en un plat pla, emboliquem el plat amb els carbassons amb film transparent i els posem al microones a potència màxim de 8 a 10 minuts, depenent de la mida dels carbassons. Després fem el mateix amb les tapes dels carbassons, però només 3 minuts. Us recomano el microones perquè és molt ràpid i la verdura no queda aigualida.

Encenem el forn a 180º, dalt i baix.

Mentrestant, tallem una ceba en trossos ben petits i els cuinem en una paella fonda fins que transparentin; després, afegim el pebrot tallat ben petit -si és que no fem servir la melmelada-; i quan estigui ben tou, afegim la carn de carbassons també tallada ben petita; la carn dels carbassons deixarà anar aigua, així que la cuinarem, sense tapar la cassola, fins que el líquid gairebé desaparegui -vigilant que no es cremi-; després afegim la tonyina ben escorreguda i la mesclem amb la resta d'ingredients; salpebrem. Finalment, si no hem fet servir pebrot vermell fresc, afegim les dues cullerades del melmelada de pebrot i les integrem amb els altres ingredients. Farcim els carbassons, posem per sobre formatge parmesà ratllat i per últim posem la tapeta a cadascun i els fiquem al forn 15 minuts. Servin calents.

7 comentaris:

  1. Què vistosos queden aquests carabassons lluna! no n'havia sentit a parlar... i el toc dolcet de la melmelada de pebrot segur que hi va anar de perles!! ets dona de recursos!!! petó!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo és la primera vegada que els he vist de color groc! m'encanta descobrir verdures noves! I solen ser molt més bones que les habituals!

      Elimina
  2. Jo tampoc els coneixia, aquests grocs!! la combinació pinta molt molt bé, i si, la melmelada de pebrot de la Fageda és addictiva ;). Un petonàs!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Porto setmanes esperant a poder escapar-me a la Fageda per omplir el cotxer de melmelades per maridar....!!

      Elimina
  3. M'encanta la teva recepta! Em sembla super senzilla i a més amb tonyina que mai pot faltar al nostre rebost. A veure si el pagès on compro en té aquesta setmana d'aquests carbassons lluna grocs i puc preparar-los el proper cap de setmana!
    Petons
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. No els havia vist fins ara i m'ha encantat el seu color i el seu gust, més suau que el carbassó verd clàssic. Segur que ens sorprendràs amb una nova recepta! Ja tinc ganes de veure-la penjada al blog.

      Elimina
  4. Ja te digo...aixs el Baix!! Han d'estar brutal aquest carbassons. Per mi farcits de tonyina, ideals!

    ResponElimina