Preparant una trobada bloguera a Caldes de Montbui

I és que hi han coses que creen addicció, i les trobades són una d'elles! Perquè? perquè redescobreixes comarques i poblacions del nostre petit país com el Baridà de la ma de la Montse de La Cuina de Mussola, o la Conca de Barberà amb la Glòria de No tot són postres...a la cuina, o Benifallet (Baix Ebre) gràcies a l'Olga de la Cuina de l'Olga; i fa uns dies hem descobert una part de la història de la ciutat de Girona, desconeguda per a molts turistes, gràcies a la Mònica d'Ensucrat. També hem conegut nous productes i redescobert d'altres, i hem sabut de la feina dels productors i artesans que treballen dia a dia per elaborar productes de qualitat, moltes vegades injustament poc coneguts; i sobretot, hem fet un munt d'amics, i cada vegada en som més.

Encara que el llistó està molt alt, ens hem engrescat en organitzar una nova trobada, aquesta vegada a la comarca del Vallès Oriental, gràcies especialment a la predisposició que han demostrat des del primer moment les persones responsables del Museu Thermalia i de l'Oficina de Turisme de Caldes de Montbui per donar a conèixer la seva vila. 



Així, el proper dia 4 de juny, dissabte, tindrà lloc #gastroThermalia, una trobada de bloguers gastronòmics d'arreu de Catalunya, a la vila termal de Caldes de Montbui, amb la finalitat de donar a conèixer tant els atractius turístics de la vila com els productes gastronòmics de la zona. Perquè amb aquestes trobades el que volem és promocionar la diversitat gastronòmica del nostre país, difondre els productes de cada territori i facilitar que, a través de les nostres receptes, cada dia més persones coneguin els tresors amagats que elaboren els productors i artesans d'arreu de Catalunya.

Durant la jornada, farem una visita guiada a la vila, que ja en època romana fou una important estació termal, tradició balneària que ha arribat fins al nostres dies. Coneixerem de primera mà els productes gastronòmics de la zona i dinarem al restaurant del Mirko Carturan; i els que vulguin podran gaudir d'un bany termal a la vila. 

La vila termal de Caldes de Montbui ofereix una cuina pròpia i popular catalana, sorgida de l'entorn rural i basada en productes de la comarca com les mongetes del ganxet, amb denominació d'origen protegida, els embotits, les verdures, la pasta, les cireres i els licors típics que conviden al visitant a gaudir d'uns exquisits plats gastronòmics.

Si teniu un blog gastronòmic i esteu interessats en participar en aquesta jornada podeu sol·licitar la vostra inscripció a través d'aquest formulari. (Preu del dinar: 35€ per persona). Les places, però, son limitades.

Des d'aquí us animem a visitar Caldes de Montbui i a tastar i gaudir de la seva gastronomia, i especialment de les Jornades Gastronòmiques del Mercat de l'Olla i la Caldera, entre març i abril, i de les Cireres, de maig a juny.