Iogurt casolà de xocolata

Ja us he parlat més d'una vegada del blog Come conmigo El Blog de Palmira; a banda de que Palmira és un encant de persona i en sap un munt de cuinar, no hi ha cap recepta que hagi fet d'ella que no m'hagi sortit bé, -i n'he fet unes quantes-; també té al blog uns reculls de receptes esplèndids, i resulta que fa uns mesos, vam comprar una iogurtera i encara no havíem passat de la primera fase (o sigui experimentar amb iogurts naturals fins aconseguir una textura que ens fes el pes); un dia ens vam animar a fer iogurt amb melmelada, i vam aconseguir un batuts esplèndids...i fins aquí havien arribat els experiments amb la iogurtera, fins que vaig fer una ullada al recull de receptes de iogurt de Palmira i endevineu quina era la primera recepta del recull?...iogurt de xocolata, és clar? I sabent que les receptes de Palmira no fallen mai, em vaig animar a passar de nivell en la relació amb la meva iogurtera, i aquí teniu la prova fotogràfica de que els iogurts van sortir PERFECTES! D'un color preciós, amb una textura fantàstica i amb un gust a ... xocolata, xocolata!, perquè no es fan amb cacau en pols, sinó amb xocolata per fondre.
Un advertiment però, vigileu quin iogurt blanc feu servir; no feu servir un que tinc un gust molt àcid; la primera vegada, vaig fer servir un de pot de vidre, i quasi em mata el gust de la xocolata; així que, quan destapeu el iogurt, si desprèn molta olor àcida, descarteu-lo i feu servir una altra marca.


Ingredients per 6 iogurts:
  • 850ml de llet sencera
  • 200g de xocolata per fondre 62% cacau 
  • 6 cullerades de sucre blanc
  • 1 cullerada de Maizena
  • 1 iogurt natural 
Tallem primer la xocolata a trossos o bé fem servir gotes de xocolata per fondre, i les posem en una cassola amb 800 ml de llet, a foc suau, remenant constantment fins que la xocolata es fongui i s'hagi barrejat totalment amb la llet; a continuació, afegim el sucre i el mesclem fins que es desfaci totalment.

També desfem la Maizena en els 50ml de llet restants, i quan no hagi quedat cap grumoll, la mesclem amb la xocolata amb llet. Tornem a posar la cassola a foc suau i remenem sense parar fins que el líquid tingui un color homogeni; aquest pas és molt important, perquè si no remenem bé, els diferents components de la xocolata es separaran durant la fermentació i el iogurt quedarà "a capes"; quan comenci a espessir una mica, retirem la crema del foc i, sense esperar a que es refredi, la tapem amb film transparent, tocant el líquid, i deixem que refredi a temperatura ambient.

Posem el iogurt natural en un bol i anem abocant poc a poc la llet amb xocolata, una vegada s'hagi refredat, remenant fins que s'integrin bé tots els ingredients. Repartim la crema entre els gotets de la iogurtera i la posem en marxa entre 9/12 hores - jo els vaig tenir 14 hores-. Una vegada s'hagin refredat, els fiquem al frigorífic unes quatre hores més abans de devorar-los. Us encantaran aquests iogurts pel seu intens gust a xocolata!

11 comentaris:

  1. Quina alegria!! Fa temps que ningú m'havia dit que era un encant :o) El secret d'aquests iogurts està en fer servir xocolata de dabò... el seu aroma no té res a veure, això si una mica de paciència si que es necessita per deixar refredar la barreja abans de fer els iogurts!!
    I el més important: m'alegro que els iogurts us hagin agradat i hagin surtit genials!!!! sempre són un éxit amb els invitats!
    Moltes gràcies pels enllaços maca!
    I ja saps, que no et faci por la iogurtera!!!
    Petons
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja em passat a una altre nivell amb la iogurtera....ara a continuar experimentant!!

      Elimina
  2. Segur que van volar!! si jo els tinc a prop segur que no duren... petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. No has de patir per la data de caducitat, no? desapareixen ben ràpid!

      Elimina
  3. Aquests els haig de provar ja!!!! Iogurt i de xoco...a casa irresistible!!! Petonarros!

    ResponElimina
    Respostes
    1. però de xocolata, xocolata...te'ls ben recomano!!

      Elimina
  4. Fa dies que tinc aparcada la iogurtera... però estic disposada a treure-li la pols per provar aquests iogurts de xoco, pintassa!!! petonets ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Les receptes de Palmira no fallen mai, i a més té un recull fantàstic de receptes de iogurt que no et pots perdre!

      Elimina
  5. M'encanten!!! Ja els provaré de fer, perquè a mi em passa com a tu...no surto del iogurt natural!
    Que vagi bé! Clara

    ResponElimina
    Respostes
    1. JO m'he llençat a l'aventura (encara que ja sabia que la recepta de Palmira sortiria bé segur)!!

      Elimina
    2. JO m'he llençat a l'aventura (encara que ja sabia que la recepta de Palmira sortiria bé segur)!!

      Elimina