Bescuit de llimona per a adults.

Sí, sí...de llimona per a adults, perquè aquest no és el típic bescuit de llimona amb ratlladura de llimona i/o iogurt de llimona, no!, aquest porta llimona, i quan dic llimona, vull dir una llimona sencera, amb pell i tot, que li dóna al bescuit un potent gust a aquest cítric. Al portar la pell sencera, es pot percebre un punt amargant, però és molt subtil; no obstant, si voleu, podeu pelar primer la llimona, i treure-li la part blanca abans d'afegir-la a la resta d'ingredients. Com a contrapartida, aconseguim un bescuit esponjós, humit, i amb un sabor espectacular a llimona -les meves eren conreades a casa d'una amiga-. Una altre recepta indispensable per als amants dels cítrics!.

Ingredients:
  • 250g de sucre blanc
  • una llimona sencera (la meva pesava uns 90 grams)
  • 3 ous mitjans
  • un iogurt natural
  • 100 grams d'oli de girasol
  • 250 grams de farina de rebosteria
  • 16 grams d'impulsor químic Royal
  • un pessic de sal
Escalfem el forn a 180º, dalt i baix.

Netegem bé la pell de la llimona (millor si pot ser ecològica o de pagès) i la tallem en quarts per treure-li les llavors; a continuació la posem dintre del vas llarg de la batedora, amb el sucre i els ous, i ho triturem tot. Després aboquem la crema dins d'un bol i li afegim el iogurt i l'oli i mesclem tots els ingredients amb la batedora de varetes; afegim després la farina, l'impulsor químic i la sal, que prèviament haurem tamisat, i barregem bé tots els ingredients.

En un motlle per fer plum-cakes, prèviament greixat, abocarem la massa, i la ficarem al forn 30 minuts; abans de treure'l del forn, el punxarem amb un escuradents, i si surt net, ja podem treure el bescuit del forn. Esperem uns minuts abans de desemmotllar-lo, per que no se'ns trenqui.

El podem menjar tebi aquest bescuit, però millor quan ja estigui fred, que és quan més s'aprecia la seva humitat i textura.