Bescuit de llimona per a adults.

Sí, sí...de llimona per a adults, perquè aquest no és el típic bescuit de llimona amb ratlladura de llimona i/o iogurt de llimona, no!, aquest porta llimona, i quan dic llimona, vull dir una llimona sencera, amb pell i tot, que li dóna al bescuit un potent gust a aquest cítric. Al portar la pell sencera, es pot percebre un punt amargant, però és molt subtil; no obstant, si voleu, podeu pelar primer la llimona, i treure-li la part blanca abans d'afegir-la a la resta d'ingredients. Com a contrapartida, aconseguim un bescuit esponjós, humit, i amb un sabor espectacular a llimona -les meves eren conreades a casa d'una amiga-. Una altre recepta indispensable per als amants dels cítrics!.

Ingredients:
  • 250g de sucre blanc
  • una llimona sencera (la meva pesava uns 90 grams)
  • 3 ous mitjans
  • un iogurt natural
  • 100 grams d'oli de girasol
  • 250 grams de farina de rebosteria
  • 16 grams d'impulsor químic Royal
  • un pessic de sal
Escalfem el forn a 180º, dalt i baix.

Netegem bé la pell de la llimona (millor si pot ser ecològica o de pagès) i la tallem en quarts per treure-li les llavors; a continuació la posem dintre del vas llarg de la batedora, amb el sucre i els ous, i ho triturem tot. Després aboquem la crema dins d'un bol i li afegim el iogurt i l'oli i mesclem tots els ingredients amb la batedora de varetes; afegim després la farina, l'impulsor químic i la sal, que prèviament haurem tamisat, i barregem bé tots els ingredients.

En un motlle per fer plum-cakes, prèviament greixat, abocarem la massa, i la ficarem al forn 30 minuts; abans de treure'l del forn, el punxarem amb un escuradents, i si surt net, ja podem treure el bescuit del forn. Esperem uns minuts abans de desemmotllar-lo, per que no se'ns trenqui.

El podem menjar tebi aquest bescuit, però millor quan ja estigui fred, que és quan més s'aprecia la seva humitat i textura.

7 comentaris:

  1. Anna, sóc una amant de tot el que porti llimona i ja fa temps que tinc oberta una secció especial de "pastissos de llimona" en una carpeta, a l'ordinador perquè encara no he trobat el que realment li demano a un bon pastís. He provat receptes espectacular i he fet molts invents. A vegades m'hi he apropat molt però... Ara, MAI he fet servir la llimona sencera!!!!!!!!!! I si fos això el que em cal?
    Merci guapa!! Ho provaré!!
    Petons

    ResponElimina
  2. Això d´adults m´agradat!!! jejeje...A casa ens agrada molt la llimona. L' hauré de fer!.

    ResponElimina
  3. M'encanta la idea de ficar la llimona sencera, ho he provat amb taronja i queda deliciós, així que aquest també ho ha d'estar! qui en tingués un trosset pel cafè de mig matí XD Un petonàs!

    ResponElimina
  4. Mmmm, m'encanta!! La llimona sempre li dóna un toc ben bo als bescuits veritat?
    Clara

    ResponElimina
  5. Què maco t'ha quedat!! la llimona o taronja els dona una frescor i humitat molt bona i agradable, jo l'he fet amb taronja i també queda molt bo. petons!

    ResponElimina
  6. Els bescuits de llimona m'agraden moltíssim i quant més sabor molt millor!
    Amb la llimona sencera mai n'he preparat però em guardo la recepta.
    Ja hem tornat a casa però costa moltíssim tornar al ritme!
    He vist que no has parat, com sempre!
    Petons
    palmira

    ResponElimina
  7. M'agrada moltíssim, té un potent gust de llimona, a mi m'agrada posar-hi la llimona sencera, amb pell i tot!
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina