Rosquilles de carbassa

Aquesta recepta és molt fàcil de fer, només ens cal tenir un motlle metàl·lic per fer rosquilles perquè la massa no és molt consistent (és semblant a la massa d'un bescuit) i es fan al forn -res de fregits-. La recepta la podeu elaborar tota a ma, sense necessitat de batedora de varetes, i si teniu preparat amb antelació el puré de carbassa, podeu gaudir d'aquestes delicioses rosquilles en una mig hora. Són ideals per berenar i no cal patir pels "aminomagradaperqueportaverdura" perquè no es nota el gust de la carbassa, i és que quan afegim verdures com la remolatxa o el carbassó a les receptes de rebosteria, aquestes aporten quelcom diferent a la textura, normalment fent-la més humida, però gairebé no s'aprecia el seu gust. Per cert, per aconseguir una textura esponjosa us recomano omplir els motlles quasi fins a dalt, així us sortiran unes rosquilles més gruixudetes i molt esponjoses.

Ingredients per unes dotze rosquilles:
  • 230 grams de puré de carbassa
  • 260 grams de farina
  • 100 grams (sí, sí, gram) d'oli de girasol
  • 3 ous mitjans
  • 8 grams d'impulsor químic Royal
  • 150 grams de sucre morè
  • 1 culleradeta de canyella en pols
  • 1/4 culleradeta de sal
  • 1/4 culleradeta de gingebre mòlt
  • una mica de mantega
  • sucre blanc
Per fer el puré de carbassa, tallem la carbassa a trossos i la posem en una safata per anar al forn amb una mica d'aigua, a uns 200º dalt i baix, durant 30 minuts aproximadament o fins que, quan punxem la carn de carbassa, aquesta estigui tendra. Quan s'hagi refredat una mica, separem amb l'ajuda d'una cullera la carn de la pell de la carbassa, i després posem tota la polpa dins d'un vas llarg o un bol i la batem amb una batedora de ma fins aconseguir un puré amb una textura fina. Jo el que faig normalment és comprar un parell de carbasses, fer-les al forn i després de fer el puré, congelar-lo en bosses per congelar (uns 200-250 grams per bossa), així sempre tinc preparat puré de carbassa. El que sí que us recomano és descongelar-lo a temperatura ambient i deixar-lo mig hora dins d'un colador de malla fina per que deixi anar l'aigua que li pugui sobrar i així no us malmetrà cap recepta.

Encenem el forn a 190º dalt i baix.

En un bol barregem els ous amb l'oli (podeu també afegir ara el sucre encara que jo ho he fet al final) i després afegiu el puré de carbassa; ho podem fer a ma -per aquesta recepta no ens caldrà cap batedora de varetes-. En un una altre bol, barregem la farina, l'impulsor químic, la canyella, la sal i el gingebre i els mesclem bé. A continuació anem afegint poc a poc els ingredients secs als ous, i quan estigui tot ben mesclat, afegim el sucre morè (si no l'heu afegit al començament) i tornem a barrejar-lo tot plegat. Fiquem la massa en una màniga pastissera o bé en una bossa de plàstic transparent per menjar a la que li tallarem una punta i anirem omplint el motlle de fer rosquilles, que haurem greixat prèviament, per després ficar-lo al forn 15 minuts (abans de treure'l del forn, punxarem les rosquilles amb un escuradents i si surt net és que ja estan fetes). Si volem, les podem pintar amb una mica de mantega fosa i arrebossar-les amb sucre blanc; si no les pintem no s'enganxarà el sucre.