Lemon Posset o una crema de llimona espectacular!

Quan la Mercè ens va dir que el blog elegit aquest mes pel repte del Blog al Plat era el de la Teresa de Com a casa, res!, em va fer molta il·lusiĂł perquè tinc la sort de que la vaig conèixer personalment en una trobada que va organitzar la Glòria de No tot sĂłn postres a la cuina; la Teresa Ă©s una persona encantadora i molt familiar, amant de les celebracions a casa, i al seu blog hi han un munt de receptes casolanes, fĂ cils de fer i molt ben explicades.

Vaig començar a remenar pels seu blog i, quan ja tenia varies receptes apuntades, em vaig trobar aquesta crema de llimona o Lemon Posset i, com tenia a casa unes llimones precioses, vaig aprofitar per preparar-la en un tres i no res. És ideal pels amants del gust intens a llimona; lleugera no ho és massa perquè un dels ingredients principals és la nata, però té un intens gust a llimona. És una d'aquelles receptes que podeu fer quan tingueu convidats perquè és de les que no fallen, no és gens complicada de fer i de ben segur que agradarà a tothom.

Ingredients per 3-4 racions (depenent del recipient que feu servir):
  • 500 grams de nata de 35% M.G.
  • 140 grams de sucre llustre
  • 2 llimones, millor si sĂłn de pagès o ecològiques
Com que haurem de ratllar les llimones és aconsellable que aquestes siguin de pagès o ecològiques; les rentem bé amb aigua calenta i un raspallet, les eixuguem i ratllem la pell; després les espremem i colem el suc per treure-li la polpa que tingui. Ho reservem tot.

En un cassĂł, si Ă©s possible, amb un fons gruixut, posem la nata amb el sucre i l'escalfem a foc mig tot remenant. Quan comenci a bullir, continuem remenant, però baixem el foc i deixem que bulli la nata durant 3 minuts; desprĂ©s retirem el cassĂł del foc i afegim a la nata la ratlladura de llimona i desprĂ©s el suc, poc a poc, i mesclem bĂ©. Es aconsellable que cada vegada que poseu una mica de suc de llimona, remeneu bĂ© i tasteu la crema abans de posar-li mĂ©s suc, aixĂ­ la fareu al vostre gust. Quan posem el suc de llimona observarem que la crema s'espesseix una mica. Quan ja hĂ gim afegit tot els suc, deixem que la crema reposi uns 10 minuts. 

Si voleu, abans de repartir la crema en recipients, la podeu colar per treure la ratlladura de llimona, jo no ho vaig fer perquè m'agrada trobar-la a la crema. Quan la crema estigui freda, tapem els recipients amb film transparent i els fiquem al frigorĂ­fic unes 3-4 hores, -jo vaig preparar la crema d'un dia per l'altre-. La serviu freda i  decorada amb fulles de menta o com va fer la Teresa amb tires fines de pell de llimona.

La recepta Ă©s del xef Gordon Ramsay.