Empanada d'espinacs amb melmelada de porro de La Fageda

Ja tornem a tenir aquí el repte del Blog al Plat!. L'any passat la Mercè del blog Destapant Cassoles ens va proposar de participar en un repte que consistia en elegir cada mes un blog, remenar entre les seves receptes i elegir una; després havíem de cuinar la recepta a casa, respectant l'original o adaptant-la al nostre gust, i a continuació publicar la recepta al nostre blog. Amb aquest repte hem descobert un munt de nous blogs i redescobert de coneguts. I això últim és el que m'ha passat en el primer repte del 2016: jo ja coneixia el blog de La Cuina de la Isabel, però participant en el repte he descobert un munt de noves receptes casolanes, saboroses i senzilles de fer.

La recepta que he elegit és molt fàcil de fer i et soluciona un sopar en un tres i no res: una empanada d'espinacs. A la recepta original, la Isabel fa servir ceba, però jo he fet servir melmelada de porro de La Fageda, que combina perfectament amb els espinacs i la mozzarella.

Ingredients per a quatre persones:
  • 2 masses d'empanada o pasta de full precuinada
  • melmelada de porro de La Fageda o bé una ceba mitjana
  • 1 bossa d'espinacs frescos
  • 1 grapat de pinyons
  • formatge Mozzarella ratllat
  • sal i pebre blanc
  • oli
  • 1 ou
Encenem el forn a 200º, dalt i baix.

En un paella, torrem una mica els pinyons i els reservem. A continuació, i si no feu servir la melmelada de porro, afegim a la paella una mica d'oli i cuinem la ceba tallada en juliana fins que estigui transparent, i després afegim els espinacs, els salpebrem, i els saltegem a la paella. Tingueu en compte que si els saltegeu poca estona, no perdran tota l'aigua que tenen; en cas de dubte, escorreu-los abans de repartir-los sobre la massa de l'empanada.

Estirem una de les masses d'empanada sobre un paper vegetal i repartim per sobre la melmelada de porro i després els espinacs, els pinyons i el formatge ratllat; posem l'altra massa per sobre i amb una forquilla marquem les vores, prement fort, per tancar bé l'empanada.

Posem l'empanada, amb el paper vegetal sota, sobre una safata per anar al forn; punxem la superfície varies vegades amb la forquilla per que pugui surtir el vapor mentre es cuina al forn i, per últim, la pintem amb l'ou batut.  La fiquem al forn durant uns 20 minuts i fins que quedi daurada de sobre. Servim l'empanada tèbia. 

18 comentaris:

  1. Molt bona tria Anna, boníssima i facileta de fer
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquestes són les millors receptes, fàcils i bones!!

      Elimina
  2. Quina recepta més ben triada Anna!!!! les empanades m´encanteni amb aquest farcit, un luxe!!! Petons,

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi també m'agraden molt!! I aquest farcit és molt fàcil de preparar! El repetirem segur!

      Elimina
  3. Fantàstica Anna!! I estic segura que amb la ceba també surt bona però aquestes melmelades de la Fageda són tot un descobriment! Les vaig veure per casualitat una de les darreres vegades que he baixat a CAT i vaig quedar parada. En aquell moment no vaig pensar a endur-me'n unes quantes perquè no sóc massa de melmelades jo PERÒ... tens tota la raó!! Serveixen per cuinar i condimentar plats i carn! Vaja, que la propera vegada carregarem de melmelades! :)
    Petons reina.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Nosaltres quan anem a Olot fent una bona provisions de melmelades per uns quants mesos! I les de maridatges són boníssimes! Per menjar-les a cullerades!

      Elimina
  4. QUIN GOIG D'EMPANADA!. Té un aspecte de mossegada que enamora... Moltes gràcies per explicar tan bé la intenció de DEL BLOG AL PLAT i per ser sempre tan complidora. Moltes gracies per participar!

    ResponElimina
    Respostes
    1. A tu per organitzar aquest repte! Quins blogs que ens estan descobrint!!

      Elimina
  5. Boníssima! m'encanten les empanades i els pastissos salats! no tot és dolç en la meva vida...jejeje.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Segur que et sortiran tan bones les receptes salades com les dolces!

      Elimina
  6. M'encanta la recepta que has triat per aquest mes! Me l'emporto perqué tot i que haurem de fer la massa cassolana, és una recepta senzilla però amb una pinta genial!
    Petons i bona setmana.
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo també l'haig de fer amb massa casolana, que ara que m'estic acostumant a fer-la tot sovint,no hi ha color amb la del súper!

      Elimina
  7. Gràcies per participar al repte del blog al plat i passejar per el meu blog.
    Anna, una recepta, que com be dius soluciona un soparet ràpid e informal, però resultón.
    Jo sempre tinc, massa al frigo o al congelador, es una ajuda
    tant per fer receptes dolçes o salades.
    T'ha quedat fantàstica.
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Isabel! Realment aquest tipus de masses sempre val la pena tenir-les a casa perquè et resolen un menjar en un tres i no res!

      Elimina
  8. Quina combinació més bona! No vegis si li estàs traient profit a les mermelades eh??
    Que vagi bé!! Clara

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'estic tornat addicta, ha, ha!! Són tan bones... Les faria servir quasi per tot!

      Elimina