Mousse de parmesà amb melmelada de tomàquet

Ja us havia parlat del blog, Les receptes de StHilari; el vaig descobrir gràcies a la Mercè i el seu repte, Del blog al plat. És un d'aquells blogs de visita obligatòria. A mi m'agraden molt les seves receptes per entrants, de fet l'any passat vaig fer unes pel dinar del dia de Reis, i aquest any he tornat a repetir amb aquesta mousse de parmesà. Ell l'acompanya amb tomàquets xerri a l'alfàbrega, i jo m'he decidit per acompanyar-la amb una de les melmelades per maridatges de La Fageda, la de tomàquet, que ens agrada molt a casa.

Ingredients:
  • 100 grams de formatge parmesà ratllat
  • 200 ml de llet sencera
  • 4 fulles de gelatina
  • 60 ml de nata
  • un pessic de sal i de sucre
  • melmelada de tomàquet de La Fageda

Posem a hidratar les fulles de gelatina amb aigua freda, uns 10 minuts.

En un cassó, posem el formatge ratllat, la llet sencera, i un pessic de sal i un de sucre, i remenem a foc suau fins que es desfaci el formatge i just fins que arrenqui el bull.  Escorreguem bé la gelatina i l'aboquem a la crema de formatge i remenem fins que es desfaci totalment. Esperem a que es refredi.

Muntem al nata i l'afegim a la crema, abans que comenci a quallar, i aleshores, la repartim en gotets que haurem omplert primer amb unes cullerades de melmelada de tomàquet. Feu servir una cullereta petita per abocar la crema al got, d'aquesta manera ajudareu a que es reparteixi millor i a que no es barregi amb la melmelada. Us recomano preparar aquesta recepta d'un dia per un altra, i servir-la, havent-la tret del frigorífic un quart d'hora abans, per que no estigui massa freda, doncs perd gust.