Mousse de parmesà amb melmelada de tomàquet de La Fageda

Ja us havia parlat del blog, Les receptes de StHilari; el vaig descobrir gràcies a la Mercè i el seu repte, Del blog al plat. És un d'aquells blogs de visita obligatòria. A mi m'agraden molt les seves receptes per entrants, de fet l'any passat vaig fer unes pel dinar del dia de Reis, i aquest any he tornat a repetir amb aquesta mousse de parmesà. Ell l'acompanya amb tomàquets xerri a l'alfàbrega, i jo m'he decidit per acompanyar-la amb una de les melmelades per maridatges de La Fageda, la de tomàquet, que ens agrada molt a casa.

Ingredients:
  • 100 grams de formatge parmesà ratllat
  • 200 ml de llet sencera
  • 4 fulles de gelatina
  • 60 ml de nata
  • un pessic de sal i de sucre
  • melmelada de tomàquet de La Fageda

Posem a hidratar les fulles de gelatina amb aigua freda, uns 10 minuts.

En un cassó, posem el formatge ratllat, la llet sencera, i un pessic de sal i un de sucre, i remenem a foc suau fins que es desfaci el formatge i just fins que arrenqui el bull.  Escorreguem bé la gelatina i l'aboquem a la crema de formatge i remenem fins que es desfaci totalment. Esperem a que es refredi.

Muntem al nata i l'afegim a la crema, abans que comenci a quallar, i aleshores, la repartim en gotets que haurem omplert primer amb unes cullerades de melmelada de tomàquet. Feu servir una cullereta petita per abocar la crema al got, d'aquesta manera ajudareu a que es reparteixi millor i a que no es barregi amb la melmelada. Us recomano preparar aquesta recepta d'un dia per un altra, i servir-la, havent-la tret del frigorífic un quart d'hora abans, per que no estigui massa freda, doncs perd gust.

7 comentaris:

  1. Uns gotets molt vistosos dignes d'un restaurant de luxe!
    Petons
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'agrada molt presentar els entrants o les postres amb gotets! Trobo que fan molt de goig. Un petonet!

      Elimina
  2. Hola anna! bon any! aquestes postres més lleugeretes venen molt de gust després d'uns dies de no parar de menjar... ! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. La veritat és que ajustes la quantitat per que sigui un entrant lleuger, perquè la panna cotta pórta nata i formatge, però en la quantitat justa són uns entrants ideals per anar obrint boca. Una abraçada!

      Elimina
  3. Les postres....delicioses! I la presentació...espectacular!
    Petons, Anna!
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Els gotets són genials per presentacions originals a taula! Petons!

      Elimina
  4. Llàstima que ja hagin passat les festes, perquè aquesta mousse em sembla ideal com a aperitiu de luxe. Em guardo la recepta pel proper àpat de compromís ;)

    ResponElimina