Galetes de civada i poma

M'encanten les galetes de civada!. Són les primeres que vaig aprendre a fer casa i les faig tot sovint perquè són ideals per emportar-te-les per esmorzar, i a més són molt fàcils de fer. Tinc dues receptes favorites que són les galetes de civada amb poma -la que us porto avui- i les de xocolata amb nous, que us explicaré ben aviat. La recepta és del blog Bocados Divinos però jo he rebaixat la quantitat de dos dels ingredients, la mantega i el sucre morè, aquest últim perquè pel meu gust, les trobava massa dolces.

Ingredients per 12 galetes:
  • 125 grams de farina
  • 125 grams de flocs de civada
  • 1 cullerada de canyella
  • 1 cullerada de mel de taronja
  • 1 culleradeta d'essència de vainilla
  • 1 ou
  • 75 grams de mantega pomada (jo la poso uns segons al microones)
  • 150 grams de sucre morè de canya integral
  • 2 pomes ratllades (uns 250 grams)
  • un pessic de sal
Encenem el forn, dalt i baix, a 190º.

En un bol batem amb una batedora de varetes la mantega i el sucre morè; afegim l'ou, la cullerada de mel i la culleradeta d'essència de vainilla i remenem tots els ingredients fins que quedin ben integrats. En un altre bol  posem la farina, la cullerada de canyella i la civada i els barregem bé. Una vegada mesclats, els afegim al bol amb la mantega i amb la batedora barregem els ingredients; després afegim la poma ratllada i la mesclem -jo us aconsello fer-ho amb les mans, igual que a l'hora de repartir la massa per fer les galetes-, Sobre un paper per anar al forn o sobre un silpat repartim la massa amb una cullera o bé amb les mans fent una bola i aixafant-la per donar-li forma rodona, i la fiquem al forn entre 10-15 minuts, fins que veiem les galetes una mica daurades; estaran toves al tacte, però no s'ha d'enganxar la massa als dits.

Intenteu esperar a que es refredin per tastar-les i guardeu-les en una capsa de llauna. Són unes galetes ideals pel matí o el migdia perquè la civada és rica en hidrats de carboni complexos que s'absorbeixen de forma lenta, i així ajuden a mantenir el nivell de sucre en sang. Us aconsello llegiu aquesta publicació d' Ets el que menges sobre els beneficis de la civada, i l'aneu incorporant poc a poc a la vostra dieta.