Pannacotta de mató amb gelea de pètals de rosa

Intentar elegir una sola recepta del blog amfitrió d'aquest mes del repte del Blog al Plat ha estat gairebé missió impossible. La meva llista de receptes pendents de fer ha augmentat considerablement després d'haver passejat pel blog, Dulces Bocados; però a l'hora d'elegir una recepta per participar al repte he elegit una que jo definiria com a bàsica, una senzilla i deliciosa panna cotta de ricotta, una recepta súper senzilla ideal per combinar amb melmelades o gelees. Com ja us he explicat en alguna ocasió, m'encanta descobrir noves melmelades: si en una fira hi ha una parada de melmelades, allà que m'hi trobareu; però quan la tens a casa, has de pensar amb que maridar-les, i aquesta panna cotta de Dulces Bocados és perfecta per això. A la recepta original la panna cotta es marida amb una salsa de gerds i roses; jo l'he acompanyada amb una espectacular gelea de pètals de rosa d' Al pot petit hi ha, que vaig comprar fa uns mesos a Argençola. També he decidit substituir la ricotta per mató del Cadí, que vaig descobrir gràcies a la trobada bloguera que va organitzar Montse de La cuina de Mussola.
Ingredients per a 4 persones:
  • 200 grams de mató Cadí
  • 200 grams de nata 35%MG d'ATO
  • 2 fulles de gelatina
  • 50 grams de sucre
  • melmelada o gelea del vostre gust
Res tan senzill com posar la gelatina amb aigua freda durant 10 minuts per que s'hidrati. A banda, barregem el mató amb el sucre i quasi tota la nata, excepte una petita quantitat que reservarem per desfer la gelatina. Passat els 10 minuts, escorrem bé la gelatina i l'aboquem en un recipient amb la nata que hem reservat per desfer-la; jo el que he fet és ficar el recipient uns segons al microones i amb l'escalfor la gelatina s'ha desfet, i després el que he fet ha estat remenar una mica el líquid abans de mesclar-lo amb el mató; tornem a barrejar bé els ingredients i els repartim en motlles individuals i els fiquem al frigorífic tota la nit per que cualli la panna cotta. Al dia següent els desmotllem i servim la panna cotta acompanyada de la melmelada que hàgiu triat.

No us oblideu de fer una ullada a la llista de participant del repte i si no ho heu fet encara, animeu-vos a participar l'any vinent en el repte que organitza el blog Destapant Cassoles; descobrireu de la ma de la Mercè blogs culinaris que us encantaran.