Mossecs de bròquil

El mes d'octubre vaig penjar la recepta dels Mossecs de carbassó o Zucchini Tots, una recepta que havia trobat a Pinterest; em va sorprendre com era de senzilla la recepta, ja que només calia ratllar la verdura crua, barrejar-la amb ceba, formatge, pa ratllat i ou i enfornar-la per tenir un plat de verdures diferent. Com havia vist que la mateixa recepta es podia fer amb altres verdures com la coliflor, el bròquil o el bròcoli, vaig decidir fer-la amb bròquil, i ha resultat que ens ha agradat molt més que feta amb carbassó.  Us torno a animar a que proveu de fer a casa aquests mossecs de verdures; us sorprendran com som de saborosos, ja que notareu el gust de la ceba i el formatge cheddar. Si voleu fer la recepta més lleugera podeu fer servir formatge light.
Ingredients per a 12 mossecs:
  • 200 grams de bròquil ratllat o tallat ben petit
  • 100 grams de ceba ratllada i expremuda, per treure l'excés d'aigua
  • 150 grams de formatge cheddar tallat ben petit
  • 2 ous
  • 80 grams de pa ratllat (si voleu podeu fer servir el que pórta all i julivert)
  • sal i pebre blanc mòlt
Encendre el forn, dalt i baix, a 190º.

Recordeu que no cal bullir ni saltejar la verdura, sols ratllar-la o tallar-la ben petita si no teniu ratllador a casa; la posem en un bol i aboquem la ceba ratllada i ben expremuda, el formatge cheddar tallat ben petit, el pa ratllat i els ous, i ho mesclem tot bé -us aconsello que ho feu amb les mans- per després començar a fer boletes ben compactes. Les podeu ficar al forn sobre una safata coberta amb paper de forn, o bé dintre d'un motlles -prèviament greixats- per fer muffins o magdalenes; jo faig les boletes i les poso en els motlles per fer muffins, aplanant-les una mica.

Enfornem a 190 graus entre 15-20 minuts depenent de la mida dels mossecs. Us aconsello menjar-los tebis, i si us sobren, el dia següents els podeu escalfar una mica al microones abans de servir-los.

Si a casa vostre no agraden gaire les verdures, presentades d'aquesta manera, segur que convenceu als més reticents de tastar-les. Ja m'explicareu si us han agradat!