Mini hamburgueses de quinoa, moniato i col kale.

El fet de rebaixar la ingesta de carn a casa i haver de menjar més verdures, m'ha fet buscar receptes diferents al típic plat de verdures bullides, amb tot el respecte per aquesta manera de menjar les verdures; receptes on la presentació de les mateixes sigui una mica més elaborada, tant per qüestions de gust com per qüestions visuals ( no em digueu que aquestes hamburgueses no tenen una pinta deliciosa?), però sense excessiva dificultat, ja que aquest sempre ha estat un dels principis del blog.

On he trobat una autèntica font d'inspiració és a Pinterest; poses l'ingredient que vols i et surten un munt de receptes amb foto amb aquell ingredient. Fa uns dies va ser la Castanyada, i vaig comprar més moniatos del compte per fer aquesta recepta, que ja tenia al punt de mira des de feia unes quantes setmanes. La recepta és molt fàcil de fer però us ha d'agradar el moniato, perquè el seu gust es nota molt. És una recepta complerta perquè porta quinoa i una mica del col kale, tan de moda l'any passat. Només heu de vigilar amb el pebre i la sal perquè si el moniato és molt dolç haureu d'afegir més quantitat per que les hamburgueses no us surtin dolces. La quantitat està en tasses perquè la recepta és americana, però ja veieu que és el mateix volum de quinoa cuita que de col kale tallada i una mica més de moniato, encara que en podeu podeu posar menys de moniato, just el necessari per aglutinar la resta d'ingredients.


Ingredients:
  • 1 cup de quinoa cuita (uns 50 grams en cru)
  • 1 cup de col kale tallada a tires petites (una fulla aprox)
  • 1 1/2 cup de moniato cuit al forn (una peça gran)
  • 1 ou
  • 2 cullerades de pa ratllat
  • barreja de cinc pebres o pebre blanc
  • sal
  • oli d'oliva per fregir
La recepta en si mateixa és molt fàcil de fer però, prèviament, haurem de coure la quinoa, el moniato i tallar la col kale. Respecte a la quinoa, jo sempre la rento abans sota l'aixeta, encara que la que es compra aquí ja ve rentada, i després la poso en una cassola al foc amb el doble del seu volum en aigua, uns quinze minuts, fins que gairebé a consumit l'aigua i quan li surten una mena de fils blancs. El moniato l'he posat al forn a uns 200º graus una mitja hora -encara que el temps depèn de la seva mida- i l'he tret quan al punxar-lo he notat que estava tou; després l'he deixat refredat i l'he aixafat amb una forquilla. Per últim, i pel que fa a la col kale, li he tret els nervis més gruixuts i després l'he tallada en tires petites.

Quan ja tenim tots els ingredients preparats, els posem en un bol amb l'ou, el pa ratllat, la sal i la barreja de cinc pebres, mesclem bé tots els ingredients i després en fem hamburgueses petites. Les fregim a la paella amb un dit d'oli fins que estiguin daurades per les dues bandes, i les servim acabades de fer. Si voleu, les podeu acompanyar amb salsa de iogurt grec.

Font: yes-moreplease.com / Sweet potato, kale and quinoa fritters