Bescuit de flocs de civada i pastanaga

Volia acabar el mes de novembre publicant una d'aquelles receptes ben senzilles de fer, ideals per l'esmorzar o el berenar: un bescuit de flocs de civada i pastanaga. Fa dies, volia preparar alguna cosa per emportar-me a la feina que portés flocs de civada, perquè m'encanta el seu sabor i m'omple molt; normalment faig galetes (tinc un parell de receptes que ja us explicaré i que faig tot sovint) però aquesta vegada volia fer un bescuit i buscant per internet vaig trobar aquesta recepta del blog, Directo al paladar, un bescuit fàcil de fer, saborós i de textura humida, ideal per un bon esmorzar o berenar.

Jo m'aixeco molt d'hora i dino molt tard i quan em porto galetes amb flocs de civada, per menjar alguna cosa a mig matí, em sento més tipa i no tinc tanta gana. Això és perquè la civada és rica en hidrats de carboni complexos, que s’absorbeixen de forma lenta i, per tant, també alliberen els sucres de forma lenta i progressiva i ajuden a mantenir el nivell de sucre en sang constant (Ets el que menges), tot el contrari de quan menges rebosteria industrial, que t'atipa mentre la menges
però que, passada una estona, tornes a tenir gana igual que si no haguessin menjat res.


Ingredients:
  • 120 grams de flocs de civada
  • 200 ml de llet de civada o llet desnatada
  • 120 grams de pastanaga ratllada
  • 120 grams de farina de blat
  • 80 grams de sucre morè
  • 100 ml d'oli de girasol
  • 1 sobre d'impulsor químic (15 grams)
  • 2 ous mitjans
  • 1 cullerada de suc de taronja
  • ratlladura d'una taronja
  • un pessic de sal
Encenem el forn a 170º ( si no dic el contrari, sempre és a dat i baix)

En un bol posem els flocs de civada i la llet tèbia, i els barregem bé; per una altra banda, ratllem la pastanaga i la taronja, per separat.

Afegim al bol on tenim la civada i la llet, primer la farina i l'impulsor químic, mesclant bé tots els ingredients, però no en excès; a continuació afegim l'oli de girasol, la sal, el sucre morè, el suc de taronja i els ous batuts, i ho mesclem tot, just per que s'integrin els ingredients; i per últim, aboquem la pastanaga ratllada i la ratlladura de taronja. Posem la massa en un motlle per fer plumcakes, prèviament greixat o folrat amb paper de forn, i l'enfornem durant 45 minuts; abans del treure'l del forn, punxem el bescuit amb una broqueta i si surt neta, ja podem treure el bescuit del forn. No el desemmotlleu abans no es refredi una mica.

Segons la recepta original, podem substituir la pastanaga per poma o carbassó ratllat. Jo la propera vegada li afegiré una mica de canyella i gingebre, crec que li donarà un gust molt bó.

Una última qüestió: no proveu de congelar-lo; se us farà malbé.