Pastís de formatge amb carbassa sense forn

Pinterest és un pou inacabable d'idees! Ja fa dies que tenia l'ull posat en una recepta de pastís de formatge amb carbassa sense forn, i avui m'he decidit a fer-lo a casa, adaptada és clar, perquè alguns ingredients són impossibles de trobar en un supermercat normal. Això m'ha fet pensar que haig de fer una excursió a Taste of America, una tenda de Barcelona especialitzada en productes d'alimentació nord-americans; allà venen puré de carbassa, molt típic per aquelles contrades. Aquí farem servir puré de carbassa casolà -possiblement molt més saludable-; el faig amb la carbassa més coneguda, l'anomenada cacauet o violí; la trossejo i la poso en una safata al forn amb una mica d'aigua, fins que la carn està tendra; després la deixo refredar i la trituro amb una batedora, deixant-la escórrer mínim 1 1/2 horas, per que perdi l'aigua sobrant. Vaig aprendre a fer el puré de carbassa casolà, seguint les instruccions del blog Denikatessen.

I ara que ja tenim el puré, que es pot congelar sense problemes, anem a la recepta en qüestió:
Ingredients:

Per la crema:
  • 200 grams de puré de carbassa
  • 200 ml de nata per muntar + una culleradeta de sucre llustre
  • 200 grams de formatge cremós tipus Philadelphia
  • 50 grams de sucre llustre
  • 1 cullerada de canyella
  • 1/2 cullerada de gingebre en pols
  • 1/4 de culleradeta de nou moscada
Per la base de galeta:
  • 200 grams de galetes Digestive amb civada
  • 40 grams de mantega
Primer posem les galetes dins d'una bossa i amb l'ajuda d'un corró les triturem. Fonem la mantega al microones i la barregem amb les galetes triturades. Repartim aquesta mescla entre els recipients que farem servir. Us recomano que no siguin molt grans perquè aquesta recepta atipa força. Amb aquestes quantitats teniu per uns 6 vasets individuals.

Muntem la nata; quan portem una estona batent-la, afegirem una culleradeta de sucre llustre per mantenir la consistència de la nata. En un bol posarem el puré de carbassa i el barrejarem amb el formatge cremós; després afegirem la nata i els 50 grams de sucre llustre; mesclarem bé els ingredients i afegirem les espècies. Us aconsello que no poseu tota la quantitat d'espècies de cop, sinó poc a poc, ja que sempre esteu a temps de posar més quantitat si us agrada el gust que donen a la crema, especialment tenint en compte que no a tothom agrada el gingebre i menys la nou moscada. Una vegada ben barrejats tots els ingredients de la crema, la posem dintre d'una màniga pastissera per repartir-la entre els recipients. Guardeu-los al frigorífic i traieu-los una estona abans de servir-los a taula. Si voleu podeu posar per sobre, per decorar, una mica de nata amb un polsim de canyella o galeta triturada.

11 comentaris:

  1. Quina bona pinta...m'encanta!!!!!Per cert..l'altre dia vaig fer carpaccio de carbassó...boníssim!!!
    Bon cap de setmana!!! Clara

    ResponElimina
    Respostes
    1. Me n'alegro que t'agradés! Per mi també va ser tot un descobriment! Petons!

      Elimina
  2. Molt original i molt bo Anna, la carbassa m'encanta!!
    Veig que no sóc l'única que aprofita i quan baixa a Barna fa una paradeta a Taste of America jejeje
    Petons i bon cap de setmana!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. On hi hagin productes diferents, allà em trobaràs! Un petó!

      Elimina
  3. Es veu impressionant! una recepta tardorenca.Speculoos total! I veig que la carbassa et xifla...jejeje.

    PD: Estem convidades el 26,oi?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Des de que la vaig descobrir que vaig provant coses noves amb ella! Un petó!

      Elimina
  4. Has d'anar a Taste of America!!! T'encantarà.
    La recepta la trobo super original, i la carbassa a mi també m'encanta!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja vaig anar i el meu marit em va treure a empentes!! Tot ho volia provar! I és que la carbassa dóna tant de joc! Petons!

      Elimina
  5. Aquests pastissets tenen molt bona pinta! M'encanten els postres i els dolços amb carbassa) i ara a París sempre faig servir la carbassa potimarron que té un sabor molt dolç i gairebé no porta aigua.
    Oi que Taste of America és un perill!!!
    Que gaudeixis molt de les vacances!
    Petons
    Palmira

    ResponElimina
  6. Aquests pastissets tenen molt bona pinta! M'encanten els postres i els dolços amb carbassa) i ara a París sempre faig servir la carbassa potimarron que té un sabor molt dolç i gairebé no porta aigua.
    Oi que Taste of America és un perill!!!
    Que gaudeixis molt de les vacances!
    Petons
    Palmira

    ResponElimina
  7. Quins vasets més deliciosos! i si no cal engegar el forn per fer-los, encara millor!! un petó!

    ResponElimina