Carpaccio de carbassó amb tonyina i codonyat

Tonyina amb codonyat? Segur que les menys agosarades han arrufat el nas. Doncs és una combinació que no us podeu perdre si us agrada el contrast dolç i salat. És un plat que vaig menjar fa uns dies al Sant Miquel Gastronòmic Restaurant, un lloc a prop de la feina, on vam anar Jordi i jo a dinar abans de visitar als amics de la Catxaruda, a Gallifa. D'allà vam portar un enciam Llengua de Bou, tendre i deliciós, que hem fet servir per l'elaboració d'aquest plat.

Ingredients:
  • carbassó
  • enciam o mesclum, que li donarà més color al plat
  • tonyina de llauna en oli d'oliva 
  • codonyat
  • oli d'oliva verge extra
  • crema balsàmica de vinagre de Mòdena
  • escates de sal
Després d'haver netejat bé el carbassó, cru i sense pelar-lo, el tallarem en rodanxes ben fines, si és possible, amb mandolina per que surtin tots els talls iguals. Els disposarem sobre un plat pla i repartirem per sobre la tonyina ben escorreguda; després posarem l'enciam al mig i per sobre el codonyat tallat en trossos petits. Ho amanirem tot amb un bon raig d'oli d'oliva verge extra, crema balsàmica i escates de sal. Ben senzill, oi?

9 comentaris:

  1. Quina bona pinta!!! Jo a vegades poso codonyat a l'amanida i queda molt bo. Mai he provat el carpaccio de carbassó, però de ben segur que ho faig!
    Bona setmana!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. D'aquelles combinacions tan simples i que et sorprenen tant! I el carpacció ideal per base de qualsevol amanida. Un petó!

      Elimina
  2. Hello! ja torno a treure al nas per aqui! Quin mesclum més bo. El codonyat és molt agraït en les amanides. Em sorprèn la cara de la gent quan els hi dic que ho provin perquè no l'han tastat mai..Després ja no es poden desdir...Una combinació de 10 és per a mi el contrast roquefort-condonyat dins d'un vol-au-vent de pasta fullada...sublim!! dolç-salat...pel demanen sempre. Un petonarro i a l'espera d´una trobada..jejeje.

    ResponElimina
    Respostes
    1. La teva combinació ja és "high level" Llàstima que no m'agradi el roquefort, però buscaré un altre formatge per fer-lo a casa. Ha d'estar deliciós! Un petó!

      Elimina

  3. Anna; Fa pocs dies, vaig provar un contrast força diferent: Ous de gallina fets a la potxé, acompanyats amb boletes de sobrassada i codonyat.
    Aquesta teva, refrescant i bona de ben segur que si¡¡
    Salutacions Anna¡¡ :O)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Un contrast molt espectacular!! I una recepta per a sibarites!! Una abraçada!

      Elimina
  4. Hola ja torno a ser per aquí!
    A mi m'ha sorprès més el carbassó cru que no pas la combinació de la tonyina amb el codonyat, que estic segura que queda boníssima, amb un contrast dolç salat molt agradable.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Li dóna textura al plat, i a més, serveix de base i complement per qualsevol amanida que vulguis fer. Un petó!

      Elimina
  5. Ostres, doncs si que es interessant la combinació tonyina i codonyat, no se m'hauria passat pel cap ficar-los en el mateix plat, però ara m'has picat i hauré de provar-ho!! un petó!!

    ResponElimina