Mousse de coco

Aquest mes Destapant Cassoles és el blog protagonista del repte del Blog al plat! Una idea d'en Josep del blog MENJA DE BACALLÀ  i la Isabel del blog LA CUINA DE LA ISABEL, a la que ens vam apuntar encantats la resta de participants del repte.

Pels que encara no ho sabeu, la Mercè del blog Destapant Cassoles és l'artífex del repte mensual del Blog al plat, on, per participar, només cal remenar entre les receptes del blog protagonista i després cuinar la recepta elegida seguint la recepta original o bé fent-la al teu estil. És una manera molt divertida de conèixer nous blogs i de cuinar noves receptes.

Destapant Cassoles aposta per una cuina casolana, amb receptes senzilles i molt variades, tant dolces com salades. Com sempre, ha estat difícil elegir només una recepta; de fet ja tinc una penjada al blog de calamars farcits d'albergínia i porro, però volia fer una recepta especial per participar aquest mes, i remenant i remenant,  he descobert que a la Mercè li agraden molt els pastissos de mousse. De fet té unes quantes receptes de mousse: de gerds, de nabius, de xocolata, de mascarpone,..i de coco. I m'he decidit per aquest últim ingredient. És la segona recepta de mousse que penjo al blog, la primera va ser de mousse de torró xixona, deliciosa però potent, i aquesta vegada he volgut fer una mousse lleugera, per això he variat una mica la recepta de la Mercè ja que en lloc de fer-la amb nata l'he feta amb clara d'ou. La idea l'he treta d'un taller de pastisseria al que vaig assistir realitzar per la Gemma Clofent del blog La cuina de casa, que també ha participat en el repte del Blog al plat.

Ingredients per a quatre persones:
  • 2 iogurts de coco (he fet servir els de la marca Danone)
  • 20 grams de coco ratllat
  • 2 clares d'ou
  • 40 grams de sucre
  • 2 fulles de gelatina
  • un rajolí de llet
  • fideus de xocolata per decorar
Us recomano que tots els ingredients estiguin a temperatura ambient.

En un bol, posem uns minuts les fulles de gelatina cobertes amb aigua molt freda. En un altre bol, aboquem els iogurts i el coco ratllat i remenem bé. Escorrem la gelatina i la dissolem amb una mica de llet calenta, abans d'afegir-la als iogurts; si aquests estan a temperatura ambient no es faran grumolls quan aboquem la llet calenta amb la gelatina dissolta.

En un altre bol, muntem les clares poc a poc. Quan estiguin mig muntades afegim el sucre, i continuem muntant-les fins que la textura sigui de "pico firme", és a dir, que quan traiem les varetes del bol, la clara muntada faci pics però la punta es plegui; amb aquesta textura és més fàcil incorporar les clares a la crema de iogurt; -sobretot hem d'integrar bé els ingredients, sinó correm el risc que la gelatina es separi de la crema quan es solidifiqui-. Repartim la mousse en els recipients on l'anem a servir i els fiquem al frigorífic un mínim de 4 hores. Just abans de servir la mousse, la podem decorar amb fideus de cacau, cacau en pols i/o coco ratllat.

Finalment, vull aprofitar per felicitar a la Mercè pel seu repte, que ens ha donat a conèixer un munt de blogs fantàstics, i desitjar que en puguem gaudir de molts més reptes junts!