Pollastre amb salsa de calçots

Fa uns mesos, quan vam assistir a l'acte de lliurament de plaques Km0 als restaurants Slow Food de Catalunya, en el mateix acte, en Pep Salsetes va presentar el seu llibre "La cuina de Vallesans"; aquest llibre no és només un recull de receptes de la nostra comarca, sinó també una compilació de la nostra memòria gastronòmica. En Pep Salsetes també és conegut per la important tasca que està duent a terme per recuperar llavors antigues i per la defensa dels productes locals. Si teniu l'oportunitat, no us perdeu de llegir aquest llibre que recull part de la nostra història i de la nostra cultura gastronòmica.

Una de les receptes que trobareu al llibre és aquest Pollastre amb calçots, que he adaptat una mica; potser ja no trobareu calçots, perquè tècnicament ha acabat la temporada, però ha sortit tan bona aquesta recepta que no podia deixar-la pendent per l'any vinent, a més podem substituir els calçots per ceba tendra dolça.
Ingredients:
  • I pollastre de kilo i mig tallat a trossos, si pot ser de pagès, millor
  • 1 manat de calçots o de ceba tendra dolça
  • 100 ml de llet sencera o semidesnatada
  • 400 ml de brou de pollastre
  • dues cullerades de farina
  • sal i pebre blanc
  • oli d'oliva verge extra
Primer escalivem els calçots a la brasa, o bé al forn.

Mentre es fan el calçots, en una cassola, amb una mica d'oli, daurem el trossos de pollastre i els reservem. 

Quan hàgim pelat els calçots, els tallem en trossos, i els saltegem en la mateixa cassola on hem daurat el pollastre. Afegim la farina i a continuació la llet i el brou, poc a poc, i remenant constantment per evitar que es facin grumolls. Coem la salsa i els calçots uns 10 minuts, rectificant de sal i pebre. A continuació afegiu el pollastre, i cuineu a foc fluix, amb la cassola tapada, durant un 30-40 minuts fins que el pollastre estigui tendre. Després traiem el pollastre de la cassola, i triturem els calçots fins que ens quedi una salsa fina. Rectifiquem novament de sal i pebre.

Us recomano que prepareu aquest plat d'un dia per un altra, resultarà més saborós. El podeu acompanyar amb una mica de puré de patates.

15 comentaris:

  1. Aquest pollastre ha de tenir un punt fantàstic amb el sabor molt particular dels calçots! M'ho apunto per l'any vinent que a París no s'en troben molts de calçots!!
    Petons
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. No m'he pogut resistir a penjar la recepta a última hora, però és que va sortir una salsa boníssima! Un petó!

      Elimina
  2. Em penso que ens farà falta una bona barra de pa!!!! M'imagino el gustet de la salseta i.....mmmmmmm.......
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. El millor de tota la recepta!!! Sense dubte! El pa va volar de la taula...!! Petonets!

      Elimina
  3. Ha de ser boníssim aquest pollastre . Ens hi posarem amb una barra d'un bon pa heheh
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja ho pots ben dir!! En van agafar un bon tros per sucar! Un petonet!

      Elimina
  4. Ha de ser boníssim aquest pollastre . Ens hi posarem amb una barra d'un bon pa heheh
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  5. Caram quina pinta! Per sucar-hi un bon tros de pà...!!!
    Que vagi bé! Clara

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí que us recomano que no feu curt de pa, ha, ha....!!

      Elimina
  6. Ohh quin pollastre més deliciós!! cal tenir una bona barra de pa per aprofitar aquesta salseta tan bona! un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. La salseta estava molt bona....hauria d'haver posat el pa dintre de la llista d'ingredients...ha, ha....!!

      Elimina
  7. Con esta crema queda un pollo bien bueno sin duda alguna
    Bss

    ResponElimina
    Respostes
    1. Debo decir que es la mejor parte de la receta!! Un abrazo!!

      Elimina
  8. Ohhhh que bo!!!!! Amb la salsa de calçots ha de ser ben bo!! M'encanta el pollastre perquè ofereix moltes possibilitats, oi?
    Apunta't!

    ResponElimina
    Respostes
    1. També la pots fer amb ceba tendra...ara que s'ha acabat la temporada de calçots!!

      Elimina