Bescuit de remolatxa i xocolata

M'encanta la remolatxa fresca! Si no us agrada és perquè, potser, només l'heu tastada cuita. No he tastat totes les marques de remolatxa cuita envasada, ho reconec, però les que he tastat eren terribles: la remolatxa estava gomosa i amb un gust avinagrat; en canvi la fresca és cruixent i dolça. Us animo a que compreu un manat de remolatxa fresca, amb fulla si és possible -perquè quan és sense fulles no saps quantes setmanes fa que la remolatxa dóna voltes per la tenda-, i si quan la tasteu no us agrada, no patiu, la coeu i prepareu aquest deliciós bescuit de xocolata i remolatxa cuita ratllada, amb el qual us llepareu els dits. La remolatxa no es nota, però dóna una humitat al bescuit que fa que tingui una textura impressionant.

La recepta és del blog Raquel's Kitchen, que us animo visiteu. Gaudireu una bona estona amb les seves delicioses receptes.

Ingredients:
  • 200 grams de xocolata negra per fondre
  • 150 grams de sucre morè
  • 80 grams d'oli d'oliva suau
  • 2 ous L 
  • 100 grams de farina normal
  • 1 culleradeta d'aroma de vainilla
  • 1 culleradeta  de llevat químic
  • 1 cullerada de cacau pur en pols
  • 1/4 culleradeta de bicarbonat sòdic
  • 1 pessic de sal
  • 200 grams de remolatxa cuita o 300 grams aprox. de remolatxa fresca
Primer, si fem servir remolatxa crua, haurem d'agafar peces senceres, sense pelar, i ficar-les en un cassó, totalment cobertes d'aigua, i posar-les a bullir durant 30-45 minuts, depenent de la mida de les remolatxes. Vigileu que les peces que poseu a bullin pesin en total uns 300 grams. Per veure si estan cuites les punxeu amb una forquilla; si aquesta entra suaument, és que estan prou cuites. Quan s'hagin refredat els hi traiem la pell -ho podreu fer amb els dits-, i les ratlleu fins obtenir els 200 grams que necessitareu pel bescuit.

Encenem el forn a 180º.

Fonem la xocolata negra al microones; us aconsello fer-ho en varies vegades, poc temps cada vegada, i aprofitant el calor residual per fondre la xocolata.

En un bol posem l'oli i el sucre morè i amb una batedora de varetes mescleu bé els ingredients; després afegim els ous, un a un, i l'aroma de vainilla. Tingueu en compte que fem servir sucre morè, que no es desfà amb la mateixa facilitat que el sucre blanc, per tant, mescleu bé una bona estona, fins que tingueu tots els ingredients bens lligats. En una altre bol haurem barrejat la farina, amb el llevat, el cacau en pol, el bicarbonat sòdic i la sal, prèviament tamisats. A continuació anem afegint poc a poc aquesta barreja a la massa amb els ous. Per finalitzar afegirem la xocolata fosa i la remolatxa ratllada.

Greixem un motlle rodó de 20cm, i aboquem la massa dintre. El fiquem al forn entre 30-45 minuts (això dependrà de cada forn); us aconsello que passats 30 minuts, el punxeu amb una broqueta per diferents bandes i si aquesta surt neta, ja el podreu treure del forn.

El bescuit té un deliciós gust a xocolata i és molt humit i esponjós; a la recepta de Raquel's Kitchen posen per sobre el bescuit una ganache de xocolata; jo no l'he posada perquè trobo que el bescuit no la necessita, però això dependrà de com sigueu de llaminers.