Tonyina en escabetx

Novament arriba el dia 20 i ens retrobem amb el repte de Destapant cassoles. Aquest mes el blog protagonista és Visc a la cuina. Com sempre una gran elecció per part de Mercè; és un blog amb una gran varietat de receptes dolces i salades, senzillament explicades. Jo m'he decidit per una recepta d'un peix que m'encanta, la tonyina, cuinada d'una manera que no havia fet mai a casa, en escabetx. Aquí teniu la recepta original, i ara us explico com l'he feta a casa, variant una mica els ingredients:
Ingredients:
  • 500 grams de tonyina tallada a trossos grans
  • 1 ceba gran
  • 1 pastanaga
  • 3 grans d'all
  • 150 ml de vinagre de garnatxa
  • 150 ml d'oli oli verge extra
  • 150 ml d'aigua
  • 5/6 grans de pebre negre
  • 2 fulles de llorer
  • farigola
  • 1 culleradeta de pebre vermell
  • farina
Per una banda enfarinem la tonyina i la marquen en una paella amb una mica d'oli i la reservem.

En una altra paella, sofregim a foc suau els grans d'all tallats pel mig i sense pelar i la ceba tallada en juliana; quan aquesta comenci a transparentar, afegim la pastanaga tallada en bastonets i continuem la cocció uns minuts més. Després afegim les fulles de llorer, els grans de pebre negre i la farigola, i remenem una mica. A continuació aboquem el vinagre, l'oli i l'aigua i afegim el pebre vermell. Mesclem bé tots els ingredients i pugem una mica el foc fins que comenci a bullir el líquid; aleshores afegim la tonyina, baixem el foc, tapem la cassola i la deixem coure mig hora més. Una vegada fet, millor menjar-lo el dia següent, a temperatura ambient.

Com sempre us recomano que feu una ullada a la llista de participants; descobrireu més receptes del blog Visc a la cuina, que segur us encantaran.