Tonyina en escabetx

Novament arriba el dia 20 i ens retrobem amb el repte de Destapant cassoles. Aquest mes el blog protagonista és Visc a la cuina. Com sempre una gran elecció per part de Mercè; és un blog amb una gran varietat de receptes dolces i salades, senzillament explicades. Jo m'he decidit per una recepta d'un peix que m'encanta, la tonyina, cuinada d'una manera que no havia fet mai a casa, en escabetx. Aquí teniu la recepta original, i ara us explico com l'he feta a casa, variant una mica els ingredients:
Ingredients:
  • 500 grams de tonyina tallada a trossos grans
  • 1 ceba gran
  • 1 pastanaga
  • 3 grans d'all
  • 150 ml de vinagre de garnatxa
  • 150 ml d'oli oli verge extra
  • 150 ml d'aigua
  • 5/6 grans de pebre negre
  • 2 fulles de llorer
  • farigola
  • 1 culleradeta de pebre vermell
  • farina
Per una banda enfarinem la tonyina i la marquen en una paella amb una mica d'oli i la reservem.

En una altra paella, sofregim a foc suau els grans d'all tallats pel mig i sense pelar i la ceba tallada en juliana; quan aquesta comenci a transparentar, afegim la pastanaga tallada en bastonets i continuem la cocció uns minuts més. Després afegim les fulles de llorer, els grans de pebre negre i la farigola, i remenem una mica. A continuació aboquem el vinagre, l'oli i l'aigua i afegim el pebre vermell. Mesclem bé tots els ingredients i pugem una mica el foc fins que comenci a bullir el líquid; aleshores afegim la tonyina, baixem el foc, tapem la cassola i la deixem coure mig hora més. Una vegada fet, millor menjar-lo el dia següent, a temperatura ambient.

Com sempre us recomano que feu una ullada a la llista de participants; descobrireu més receptes del blog Visc a la cuina, que segur us encantaran.

14 comentaris:

  1. Mai he cuinat escabetx, però algun dia haurà de ser el primer. Segur que aquesta tonyina està deliciosa!!!
    ona setmana! Clara

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo m'he estrenat amb aquesta i t'asseguro que paga la pena. Ja em diràs!

      Elimina
  2. Moltes gràcies per escollir una recepta del meu blog, aquesta versió que has preparat de la tonyina ha de ser insuperable, una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. És la primera vegada que faig escabetx però l'aniré perfeccionant. Un blog fantàstic! Ja m'anire´passejant de tant en tant per agafar idees! Una abraçada!

      Elimina
  3. caram quin aspecte té aquest escabetx! aquest vinagre de garnatge....ummmmm.....Gràcies per paryicipar!, fins al maig!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Un plaer Mercè!! Ja desitjant saber quina sorpresa ens prepares pel mes vinent!

      Elimina
  4. Una recepta molt ben triada pel repte d´aquest mes!!! La tonyina en escabetx, uuuhhh!! m´encanta.. Bona setmana!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja tocava fer un clàssic en aquest blog! Una abraçada!

      Elimina
  5. El toc d´escabetx el trobo molt encertat. Quin gustet que li deu donar la farigola i el llorer, oi?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Fantàstic! Sempre em fa por de passar-me i m'acabo quedant curta, però ja aniré practicant!

      Elimina
  6. Aquest és un plat que fa moltissims anys que no he menjat. La feia la meva àvia quan jo era petita. No sé com seria la seva recepta, però ara veient i llegint la teva recepta m'ha vingut moltes ganes de fer-la.
    Petonets
    Conxita

    ResponElimina
  7. A casa faig sovint escabetx de sardines o de verat... però mai l'he fet amb tonyina, i ha de quedar ben bo. Molt bona tria!

    ResponElimina
  8. Amb tonyina crec que mai he menjat un escbetx... Però em sembla una idea moooolt bona així que m'emporto la recepta per ben aviat!!!
    Petons,
    Palmira

    ResponElimina
  9. La tonyina escabetxada ens encanra!!!!!
    Bona tria Anna.
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina