Risotto de romesco

El mes de març vam assistir convidats al Dia CUINA, que la revista va celebrar a Tortosa, coincidint amb el FESTAST, la Fira Alimentària de les Terres de l'Ebre. A banda dels expositors, havien programades varies activitats, una d'elles anomenada Bloguers als fogons, on en Miquel Àngel Roque del blog, Pebrots Verds, va preparar dos plats en directe, un risotto de romesco i una flaugnarde de pomes, mentre l'entrevistaven sobre les curiositats i secrets del blogs gastronòmics.

Doncs resultat que tots dos treballem a la mateixa empresa, però és una empresa molt gran i no ens coneixíem. Aquell dia Jordi i jo vam passar una molt bona estona parlant i dinant amb ell. Aquí us deixo l'enllaç d'una entrevista que li va fer la Vanguardia l'any 2014 on podreu descobrir una mica del seu divertit tarannà, i on parla dels dos llibres de cuina que ha escrit, Cuchara, cucharilla y cucharón  i La mesa del pecado, aquest últim en col.laboració amb altres bloguers gastronòmics; un parell de bones idees per regalar o regalar-vos aquest Sant Jordi.

Avui us explico la recepta del risotto al romesco com jo l'he fet a casa, en base als quatre apunts que vaig poder agafar durant el showcooking:
Ingredients per a dos persones:
  • 160 grams d'arròs bomba
  • un manat d'alls tendres -també podríeu fer servir calçots-
  • 1/2 litre aproximat de brou de pollastre (el doble del volum d'arròs que feu servir)
  • un got petit de vi blanc
  • 100 grams de salsa de romesco
  • oli d'oliva verge extra
  • sal i pebre blanc
Escalfem en un recipient el brou de pollastre.

Tallem ben petits els alls tendres i els coem en una paella amb una mica d'oli d'oliva fins que estiguin tendres; després afegim l'arròs i el remenem fins que comenci a transparentar; aleshores afegim la meitat de la salsa de romesco i barregem bé. A continuació aboquem el vi blanc i deixem que evapori una mica. Posem uns cullerots de brou a la paella fins a cobrir l'arròs, i a foc suau, comencem a remenar poc a poc per que l'arròs vagi deixant anar el midó. No pareu de remenar durant uns 15 minuts, que serà el temps que trigarà a cuinar-se l'arròs. Vigileu de que l'arròs no es quedi sense líquid; anireu afegint brou -sempre calent- a mida que l'arròs el vagi absorbint, poc a poc. Quan hagin passat els 15 minuts, afegim la resta de salsa de calçots i si cal rectifiquem de sal i pebre -tingueu en compte que el brou ja porta sal i la salsa de calçots també-. Remeneu uns minuts més i serviu immediatament abans que es refredi. 

Aqui us deixo unes fotos del Dia CUINA, i d'en Miquel Àngel en acció:

No us perdeu de fer una ullada al seu blog, us temptarà amb un munt de delicioses receptes!

6 comentaris:

  1. Aquest plat ha d'estar molt bo! Ho provaré.
    Una abraçada,
    Júlia

    ResponElimina
    Respostes
    1. La salsa de romesco li dóna un puntet molt bo!

      Elimina
  2. Això estava esparant jo per fer jajajaja. Gràcies per apuntar la recepta, ha d'estar boníssim!

    ResponElimina
    Respostes
    1. T'he fet patir eh!!! He trigat més d'un mes....així l'agafaràs amb ganes, ha,ha....Un petonet!

      Elimina

  3. Anna; Un bon arrós aquest tant ben preparat i apunt per ser assaborit.
    Salutacions Anna¡¡ :O)

    ResponElimina