Indiot amb xocolata

Recordo a casa a vegades la mare o l'avia feien pollastre amb xocolata, A vegades feien un mar i muntanya de pollastre amb escamarlans que també duia un parell de preses de xocolata. L'ingredient estrella era la xocolata a la pedra, la de tota la vida. No és d'estranyar que després de la nostra visita a la fàbrica artesanal de Xocolates CREO, em vingués al cap aquella recepta.

Així que vaig fer la meva adaptació de la recepta, i enlloc de fer servir un pollastre, vaig triar unes blanquetes de gall d'indi. Una carn molt més ferma que la del pollastre. Si ho preferiu, podeu fer servir pollastre enlloc de gall d'indi. Amb la xocolata aneu amb compte, ha de ser la de canyella, no la de vainilla. Segur que us llepareu els dits.

Per a 4 persones:
  • 8 blanquetes d'indiot (1200gr aprox.)
  • 180g de ceba picada fina
  • 80g de tomàquet triturat
  • 60g de granet d'ametlla crua
  • 20g de farina de galeta
  • 50g de xocolata a la pedra CREO
  • 3 dents d'all
  • 100ml de vi ranci
  • ½ litre de brou de pollastre
  • ½ culleradeta de pebre vermell dolç
  • 1 llimona
  • Sal i pebre
  • Oli d'oliva verge extra
Preparació:

Salpebrem les blanquetes d'indiot i les enrossim en una cassola amb un bon raig d'oli i foc fort. Les traiem de la cassola i les reservem.

Si no ho hem fet abans, piquem la ceba fina i la sofregim a l'oli de la cassola a foc suau. Quan agafi color hi afegim l'all picat ben fi. Tant bon punt la ceba sigui rossa, hi afegim el tomàquet triturat i deixem coure uns minuts, fins que el tomàquet comenci a espessir i vagi agafant consistència de salsa.

Salpebrem i hi afegim el pebre vermell. Incorporem ara les blanquetes d'indiot i el vi ranci. Deixarem reduir fins a evaporar l'alcohol. Ara és el moment d'afegir-hi el granet d'ametlla, la xocolata ratllada i la farina de galeta. Remenem i remullem amb el brou.

Deixarem coure a foc suau entre 15 i 20 minuts. Al principi cal remenar sovint evitar que s'enganxi la xocolata. Quan falti un parell de minuts per acabar de coure, afegim el suc de mitja llimona i rectifiquem de sal i pebre.

Ara ja només queda gaudir del plat. Bon profit!

1 comentari:

  1. Ostres...el mar i muntanya també és un plat que em retorna a la infantesa i la cuina de ma mare i ma àvia!!! Quin plat més fantàstic aquest vostre amb xoco Creo...em sembla sentir l'oloreta des d'aquí!!! Petons!

    ResponElimina