Pebrots farcits d'arròs a la provençal

Amb aquesta recepta participo al concurs del primer aniversari del blog "Les receptes que m'agraden" patrocinat per Castey.

El blog de la Pilar és un d'aquells blogs que enamoren: per les seves delicioses receptes, per la manera senzilla com les explica, que t'engresca a voler cuinar-les totes, i per la seva varietat tant en receptes dolces com en salades. Fa temps que la segueixo i em fa molta il·lusió de participar en el primer aniversari del seu blog; és la meva manera d'agrair-li el fet de compartir les seves receptes i de que, malgrat tenir un munt de seguidor, encara tingui temps per poder-se passejar pel meu blog i fer-me comentaris. Moltíssimes gràcies, Pilar!

Decidir-se per una recepta ha estat missió gairebé impossible! Quan tenia una mig elegida, em trobava una altra que també m'agradava molt, i així unes quantes més, fins que m'he decidit per la recepta de pebrots farcits a la provençal, a la que jo li he afegit arròs, que es cou al forn en papillote.
Ingredients:
  • 2 pebrots vermells
  • 125 grams de formatge de cabra (jo he fet servir formatge feta)
  • 200 grams de tomàquet triturat
  • 1 ceba petita
  • un parell de dents d'all no massa grans
  • 120 grams d'arròs bomba
  • 1 culleradeta de herbes provençals
  • 1 culleradeta de sucre moré
  • oli d'oliva 
  • sal i pebre
Abans de començar us haig de dir que l'arròs triga a fer-se una 1 hora i 45 minuts al forn, aproximadament. Si voleu podeu fer com jo i un dia prepareu el farcit i ompliu els pebrots, i el dia següent els poseu al forn. 

Si ho feu tot el mateix dia, comenceu encenent en forn a 200º.

Poseu una mica d'oli en una paella i saltegeu primer els alls i després la ceba, tots dos tallats ben petits. Quan la ceba transparenti, afegiu el tomàquet triturat i la culleradeta de sucre moré, i remeneu bé. A continuació afegiu les herbes provençals, i salpebreu. Continueu remenant perquè la salsa no s'enganxi, mentre s'evapora una mica l'aigua dels tomàquets, i comença a fer xup-xup. Després afegiu l'arròs i el mescleu bé amb el sofregit, només un parell de minuts, i retireu la paella del foc. 

Tallem els pebrots per la part superior, on es troba el peduncle. Els netegem per dintre de llavors i també traiem la part blanca. Els omplin amb l'arròs, però no fins dalt; hem de deixar més o menys un dit sense omplir. Aleshores tapem el pebrots amb la part superior que hem tallat prèviament -que encaixi correctament-, i els emboliquem amb paper d'alumini, tenint cura de que quedin ben embolicats, per que no surti el vapor per cap banda quan s'estiguin cuinant al forn. Els posem sobre una safata -per que poden deixar anar una mica de líquid- i els fiquem al forn 1 hora i mitja. L'arròs es courà dintre del forn amb el líquid que deixi anar durant la cocció el pebrot. Passat aquest temps, jo vaig desembolicar una mica un dels pebrots i vaig tastar l'arròs per veure com estava de cuit. Compte no us cremeu amb el vapor que sortirà quan desemboliqueu el pebrot. Si encara no està, el torneu a embolicar bé, i el deixeu al forn una estona més; jo el vaig fer exactament en 1 hora i 45 minuts, però cada forn és un món.(Jo he seguit els temps que recomana el blog, Mercado Calabajio)

Quan els traieu del forn, els desemboliqueu i els serviu immediatament. Us sorprendrà la textura perfecta que té l'arròs i la seva aroma aroma; i el contrast del formatge feta i el pebrot, us encantarà.

Espero que us animeu a participar en el primer aniversari del blog de la Pilar, i que no us perdeu de fer una ullada a la llista de participants, que es publicarà el dia 23 de febrer.