Bescuit de xocolata humit

Aquest bescuit té una textura molt diferent al primer bescuit de xocolata que vaig publicar al blog. És molt humit i s'esmicola amb facilitat; és ideal per menjar-lo tot sol; en canvi el primer que vaig publicar és perfecte per acompanyar-lo amb xocolata fosa i gelat, per exemple, o per fer-lo servir de base per un pastís, farcint-lo pel mig.

És una recepta que Jordi tenia apuntada des de feia molt de temps, i que hem fet a casa un munt de vegades, per això he decidit publicar-la també al blog. És molt fàcil de fer i amb ingredients que segur que teniu a casa.

Ingredients:
  • 150 grams de mantega
  • 150 grams de sucre blanc
  • 4 ous
  • 150 grams de xocolata per fondre
  • 50 grams de xips de xocolata
  • 75 grams de farina
  • 75 grams de Maizena
  • 1 i 1/2 culleradeta d'impulsor químic
Enceneu en forn a 160º.

Barregeu en un bol el sucre i la mantega, -que prèviament haureu posat uns segons al microones per aconseguir una textura pomada-, amb una batedora de varetes. Quan estigui ben barrejat el sucre, afegiu els quatre ous, i mescleu un mínim de 3 minuts fins que quedin tots els ingredients ben integrats. Aleshores poseu la xocolata al microones per que es desfaci. Ho heu de fer poc a poc perquè no es cremi. Quan estigui tendra, l'acabeu de fondre amb el calor residual, amb l'ajuda d'una espàtula. Una vegada fosa, l'afegiu als ous i el sucre. Quan estigui tot ben mesclat, afegiu la farina, la Maizena i l'impulsor químic, prèviament tamisats, i mescleu amb la batedora de varetes fins que tingueu una massa ben homogènia. Per últim, afegiu els xips de xocolata.

Feu servir un motlle de 22 cm, ben greixat, per abocar la massa i posar-la al forn 50 minuts. Abans de treure'l, punxeu el bescuit amb una broqueta. Si surt sense grumolls ja estarà fet el bescuit. No us amoïneu si surt una mica tacada de xocolata, és normal.

Espereu uns minuts abans de desemmotllar el bescuit.

 Ja m'explicareu quant de temps us triga a desaparèixer de casa!