Arròs cruixent amb cúrcuma de Terre Exotíque

T'imagines una sal gebrada que s'extreu de sota la sorra al mig del desert? O un pebre molt picant amb aromes de regalèssia, anís i canyella? I una sal de color vermell amb gust a avellanes? T'ha agradaria tastar un barreja d'espècies tradicionals que preparen els indis Mapuche de Sud-Amèrica amb pebre vermell assecat, coriandre i sal? Això només és un petit tastet dels pebres, espècies, sals, olis, condiments i herbes aromàtiques que Terre Exotíque de la ma del seu creador, Erwann de Kerros, ha descobert durant els seus viatges arreu de món i que ara han portat directament del productor a casa nostra de la ma del seu distribuïdor a Barcelona, Le18 Bcn.

Quan visiteu la pàgina Terre Exotíque no descobrireu un simple catàleg de productes delicatessen, si no que fareu un petit viatge arreu dels cinc continents, amb fotos, una selecció de música de cadascun dels països d'on són originaris els productes de Terre Exotíque, la seva història, les seves característiques i receptes i idees per combinar-los. Tot preparat per temptar-vos a tastar totes aquestes petites joies de la gastronomia d'arreu del món. Trobareu que a la seva pàgina continuen introduint informació dia a dia, ja que tenen més de 300 referències, però han fet una selecció inicial per donar a conèixer els seus productes al nostre país; uns productes que actualment podeu trobar en tendes delicatessen, com Gourmet-EL Corte Inglés, entre d'altres.

Nosaltres vam descobrir-los arran d'una publicació de la nostra amiga, Rosamary, del blog Alacartemenús, i vam començar a seguir-los a Twiter.

En un sorteig que van fer fa unes setmanes, ens va tocar un cofre amb una selecció de productes procedents de Madagascar: Pebre Voatsiperifery, Cúrcuma y Flor de sal de Nadal, i quan vam anar a recollir el regal, vam poder conèixer l'equip de persones que hi ha darrera Terre Exotíque, aquí a a Barcelona, i des d'aquí els volem agrair la seva atenció i el seu tracte.

Avui gaudirem de la cúrcuma de Terre Exotíque amb una recepta senzilla però absolutament deliciosa, perquè amb espècies i condiments tan selectes com aquests, qualsevol recepta, per bàsica que sigui, es converteix en un plat de cinc estrelles. No podeu deixar de tastar-les!


Ingredients per a dos persones:
  • 160 grams d'arròs integral
  • 1/2 litre de caldo vegetal aprox.
  • mitja ceba
  • mig pebrot groc
  • 30 grams de festucs crus
  • 30 grams d'anacards crus
  • oli d'oliva
  • oli de sèsam (opcional)
  •  1 culleradeta de cúrcuma
  • coriandre fresc
  • sal i pebre negre mòlt 
Talleu la ceba i el pebrot en trossos petits. Poseu una mica d'oli en una cassola i sofregiu primer la ceba. Quan comenci a transparentar, afegiu el pebrot i el sofregiu uns minuts. Després aboqueu l'arròs, i el doble i mig del volum d'arròs en caldo vegetal (feu servir un bol petit per l'arròs i després el feu servir per mesurar el caldo), i la cúrcuma. Poseu sal i pebre negre mòlt, al vostre gust, i a foc fort espereu que comenci a bullir el caldo; aleshores baixeu el foc i tapeu la cassola. Remeneu de tant en tant fins que l'arròs estigui fet (uns 15 minuts aprox.) i hagi absorbit tot el caldo. Us aconsello, no obstant, que comproveu quin és el temps que us recomanen a l'envàs per cuinar l'arròs al punt. Mentrestant en una altra paella petita, amb una mica d'oli de sèsam (també podeu fer ser oli d'oliva), torreu una mica els festucs i els anacarads. Quan estigui fet l'arròs, li  afegirem els fruits secs. Emplatarem i posarem una mica coriandre fresc, tallat ben petit, per decorar.

Recepta adaptada de 1.101 Recetas vegetarianas RBA Editores