Salmó a la taronja

Sabeu aquell plat que sempre demaneu quan aneu al vostre restaurant preferit? I que després intenteu fer a casa? El plat que sempre demano quan vaig al Restaurant Magadins Vell és el salmó a la taronja. Ho cuinen d'una manera deliciosa! Si algun dia us perdeu pel Moianès, el restaurant està molt prop de Santa Maria de l'Estany i la visita no us decebrà si us agrada la cuina casolana i el tracte molt familiar.

Aquestes festes de Nadal, vaig decidir provar de fer-lo a casa, i vaig començar a buscar per internet receptes de salmó. Naturalment hi ha per tots els gustos: amb nata, amb llet evaporada, amb farina, amb taronja i llimona, només amb taronja....Com volia fer un plat lleuger vaig provar de fer-lo sense afegir làctics i aquí us presento la meva elecció. Un salmó a la taronja amb una salsa lleugera que va agradar a tothom!


Ingredients per a dos persones:
  • 2 lloms de salmó
  • 1 ceba
  • 4 taronges - per fer uns 200 ml de suc de taronja
  • 1/2 llimona
  • un  gotet de vi blanc bo
  • sal i pebre blanc
  • gingebre (opcional)
En una paella, posem una mica d'oli per marcar el salmó, banda i banda. Es tracta de que de fora ens quedi daurat, encara que de dins no quedi fet - no patiu perquè s'acabarà de fer quan posem el suc de la taronja-. Després traiem de la paella el salmó, posem una mica més d'oli i aboquem la ceba tallada petita -tingueu en compte que després la passarem per la batedora- i la cuinarem fins que transparenti. Aleshores posarem el vi blanc i deixarem que redueixi. Una vegada hagi reduït el vi, posarem la ceba dins del vas de la batedora i el suc de taronja i llimona, i ho batem tot fins que ens quedi una salsa fina. L'abocarem a la paella; la salpebreu al vostre gust i quan comenci a bullir, afegiu els talls de salmó i tapeu la paella. En uns 3-4 minuts estaran fets de dintre els talls de salmó. Retireu la paella del foc, fins uns minuts abans d'emplatar, que tornareu a posar-la al foc per escalfar el salmó abans de servir.

Si us agrada el gust del gingebre, animeu-vos a posar-ne 1/4 de cullereta a la salsa, just quan l'hàgiu salpebrat.

Que vagi de gust!

Per fer aquesta recepta, he tingut en compte la publicada al blog de La Sílvia Cuina.

15 comentaris:

  1. M'encanta el salmó, el cuino molt sovint així que genial una recepta nova! Un petó guapa!

    ResponElimina
  2. Adoro el salmón y el que has preparado tiene una pinta deliciosa, ademas con esa salsita le queda genial! Un saludo y feliz fin de semana!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es una salsa muy ligerita i si utilizas un buen vino blanco, mejor!

      Elimina
  3. A mi m'encanta el salmó, però sempre el cuino de la mateixa manera, així que ben segur que provaré aquesta recepta que ha d'estar per llepar-se esl dits!

    ResponElimina
  4. Caram si n'ha de ser de bò aquest salmó amb aquesta salseta....ummmmm

    ResponElimina
    Respostes
    1. T'has d'animar a provar-ho! Fàcil i molt bo!

      Elimina
  5. El salmó és un peix que ens agrada menjar sovint. Normalment ho fem al Lekue donat que com és greixòs queda genial, però amb aquesta recepta vostra crec que la propera vegada ho farem al foc ;-)

    ResponElimina
  6. Buena y sana combinacion y desde luego yo con jengible.
    Bona setmana

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi me encanta el jengibre, pero tiene ese punto picante que no convence a todo el mundo, por eso lo he puesto opcional.

      Elimina
  7. A mi el salmó també m'agrada molt, i sempre l'acabo fent a la planxa... m'apunto aquesta versió amb taronja perquè ha d'estar boníssima! un petó!

    ResponElimina
  8. Aquesta salsa de taronja, sense llet, l'haig de provar!!! Petonarros!

    ResponElimina