Pastissets de xocolata i melmelada de taronja dolça de La Fageda

Coneixeu les melmelades per Maridatges de La Fageda?. Nosaltres fa uns mesos vam visitar la fàbrica situada al bell mig de la Fageda d'en Jordà, a Olot, i ens vam emportar unes quantes per tastar-les. De fet, tenim unes quantes receptes publicades al blog fent servir les seves melmelades, com l'empanada de sardines en escabetx amb melmelada de tomàquet o el flam de tonyina amb melmelada de pebrot , i no només perquè són molt bones, i són fetes a casa nostre, si no perquè comprant el seus productes col.labores a que el projecte d'integració social de la Fageda segueixi endavant.

Fa unes setmanes, La Fageda ens va convidar a tastar-ne unes altres que, justament no teniem a casa, com la de taronja dolça que hem fet servir per la recepta d'avuí. I què és el que millor combina amb la taronja? Per mi, la xocolata negra!! És un dels meus vicis des de que fa anys vaig tastar per primera vegada una taronja confitada banyada amb xocolata negra...Indescriptible!! Per això quan vaig veure el pot de melmelada de taronja dolça vaig pensar automàticament amb un deliciós bescuit de cacau banyat amb xocolata negre...i voilà, aquí el teniu!
Ingredients per un motlle de 20cm o 6 motlles de 9cm de diàmetre aprox.

Pel pa de pessic:
  • 4 ous
  • 150 grams de sucre
  • 100 grams de farina fluixa
  • 30 grams de cacau
  • 20 grams d'ametlla mòlta (si no en voleu posar, poseu la mateixa quantitat de farina).Nosaltres proposem substituir una part de farina per ametlla mòlta perquè fa que el pa de pessic mantingui millor la humitat i no s'assequi tan aviat.
Per la ganache de xocolata:
  • 300 grams de xocolata negra per cobertura
  • 200 grams de mantega
Melmelada de taronja dolça de la Fageda
Licor de taronja o Cointreau, opcional

Enceneu el forn a 180º.

Bateu els ous una mica i a continuació afegiu el sucre. Bateu els ingredients amb una batedora de varetes a velocitat alta durant 10 minuts, fins que veieu que els ous s'han emblanquinat i la crema està esponjosa. Incorporeu a continuació la farina tamisada, el cacau en pols i l'ametlla mòlta, amb moviments suaus i just per que quedin ben integrats amb la resta d'ingredients.

Aboqueu la massa o bé en un motlle gran prèviament greixat o bé en motlles individuals prèviament folrats amb paper vegetal; segons la mida del motlle us poden sortir 6 o més. Us recomano que ompliu fins a 3/4 parts els motlles per que els pastissets us quedin alts; penseu que després els haureu de tallar per dalt per igualar-los i cal tallar-los pel mig per farcir-los. Enforneu uns 30 minuts si és un motlle gran, i uns 20 si són motllets petits. Abans de treure'ls del forn, punxeu-los amb un escuradent, i si surt net, ja estan fets. Espereu a que es refredin abans de treure'ls del motlle i retirar el paper vegetal; Aleshores els talleu per dalt per que quedin rectes, i després els talleu pel mig i els ompliu amb melmelada de taronja dolça de La Fageda. Si voleu, abans, podeu pintar la part del mig amb licor de taronja. Una vegada farcits, fiqueu els pastissets al frigorífic fins el moment de banyar-los amb la ganache.

A continuació preparem la ganache de xocolata, fonent primer la xocolata, i quan sigui a mig fondre, afegint la mantega tallada en bocins, remenant després fins que aconseguim una crema homogènia. Si cal, poder tornar a escalfar-la una mica al microones, però molt poca estona cada vegada. Hem de fer força cobertura perquè l'hem de fer regalimar per sobre el pastissets; us ajudarà molt si teniu una gerra on posar la xocolata fosa per repartir-la.

Abans d'abocar la ganache, si veieu que el bescuit té molts porus a la superfície, els podeu tapar amb una mica de xocolata. Després poseu sobre una reixeta els pastissets, i la reixeta sobre una safata de forn - on caurà la xocolata que regalimi-, i banyeu els pastissets amb la xocolata fosa fins que els cobriu totalment, començant pels costats i acabant al centre. Una vegada coberts, i quan la xocolata hagi prés una mica, els fiqueu al frigorífic per que s'acabi d'endurir la cobertura. Abans, si voleu podeu decorar els pastissets amb taronja confitada.

Si us animeu també a fer els vostre maridatges amb les melmelades de la Fageda, publiqueu-les al seu blog, i participeu en el sorteig d'un viatge en globus, àpats als restaurant de la Cuina Volcànica i lots de productes La Fageda ( fins a finals de juliol de 2015).