Farfalle amb bròquil i cansalada

El  bròquil té grans quantitats de vitamina C -si el mengem poc cuinat-, més, inclús, que els cítrics, fet que el fa un aliment ideal en aquestes dates en que moltes estem constipats o engripats. També té àcid fòlic i provitamina A i és una important font de calci i de fibra, entre moltes altres qualitats que el converteixen en un dels superaliments tan de moda en la nostra societat. Si voleu podeu trobar més informació al blog Ets el que menges.cat

Però com no tothom és tan receptiu a menjar verdures, què millor que acompanyar-les d'un bon plat de pasta?. A més també hem posat una mica de cansalada i així no es pot resistir ningú. Us animeu a provar-la?


Ingredients:
  • 160 grams de pasta farfalle
  • 100 grams de bròquil
  • 100 grams de cansalada tallada a tires petites
  • formatge parmesà en pols
  • oli d'oliva
  • all en pols
  • sal
  • pebre negre
En una paella poseu un rajolí d'oli d'oliva i, quan estigui calent, afegiu la cansalada tallada en tires petites i l'all en pols i aneu remenant fins que la cansalada s'enrosseixi. Aleshores afegiu el bròquil, del qual prèviament haureu seleccionat les flors, eliminant la part blanca més dura, i el saltegeu a la paella uns quants minuts, A nosaltres, com ens agrada que quedi cruixent, l'afegim a la paella en cru; no obstant el podeu bullir abans o fer-lo al microones o al vapor; això dependrà que com us agradi menjar la verdura. Salpebreu al vostre gust i retireu la paella del foc fins el moment d'afegir la pasta.

Per fer la pasta, poseu aigua a bullir. Afegiu la sal al començament o just quan arrenqui el bull; he llegit a molt llocs que l'aigua bull abans si no s'afegeix la sal al començament. Afegiu la pasta el temps que recomani el fabricant fins que estigui al dente -que el cor de la pasta quedi un pèl dur-, l'escorregueu i l'aboqueu a la paella, que haureu tornat a posar al foc, i barregeu la pasta amb la resta d'ingredients. Després, afegiu el formatge parmesà en pols  i remeneu fins que s'integri amb la resta d'ingredients, servint immediatament.

Tenim fama en aquest país de bullir molt les verdures, i ens arrisquem a que quedin aigualides i perdin la major part dels seus nutrients; us recomano que proveu de cuinar-les al wok o de saltejar-les a la paella i menjar-les cruixents. Nosaltres ja ho hem provat. Si us animeu, ja ens direu si us ha agradat o no.