Trobada bloguera a Benifallet Octubre 2014

Aquest cap de setmana ha estat molt especial, grĂ cies a l'Olga del blog La cuina de l'Olga que ha organitzat una trobada de bloguers a Benifallet, poble on va nĂ©ixer el seu company, en Joan Salvador, que ens ha fet de cicerone d'excepciĂ³ durant tot el dia.

La vila de Benifallet estĂ  situada a la comarca del Baix Ebre, encaixada entre la riba del riu Ebre i la Serra de CardĂ³. La seva ubicaciĂ³ privilegiada ha fet que avui en dia puguem gaudir d'un important patrimoni histĂ²ric i natural, una part del qual vam poder visitar guiats pel Joan Salvador, un enamorat de la seva terra.

Vam poder visitar la part antiga del poble: els seus carrerons, l'EsglĂ©sia, l'Ermita i el Calvari, i gaudir  d'unes vistes esplèndides de la vila, amb els Ports de Tortosa-Beseit de fons. DesprĂ©s vam baixar fins a la riba, i vam navegar pel riu Ebre, en llagut, fins divisar el castell de Miravet. Quines vistes mĂ©s impressionants!


A banda de la seva histĂ²ria, Benifallet tambĂ© tĂ© un bon rebost, i en vam poder gaudir, al matĂ­, tastant la seva rebosteria: el cĂ³c borratxo, el braç de gitano i els famosos pastissets que, des dels anys 60 s'elaboren artesanalment al forn del poble, el Forn La Campana. TambĂ© van poder gaudir d'una presentaciĂ³ dels productes de La Masrojana, una empresa familiar del Masroig, un poble proper a Benifallet, que es dedica a la comercialitzaciĂ³ de productes derivats de l'oliva, i que ens va obsequiar amb un fantĂ stic lot dels seus productes.

I per dinar ens van traslladar fins al Restaurant Pepo, on el seu xef, Josep VallespĂ­ ens va delectar amb un menĂº espectacular, on el producte de proximitat va ser l'estrella, com la botifarra negra de Benifallet, les carxofes del Delta , les cloĂ¯sses de l' Ampolla o els vins de la Terra Alta.


No vull oblidar que, abans de marxar, GlĂ²ria de GlĂ²ria Cookies ens va regalar un estoig amb unes galetes bonĂ­ssimes fetes expressament per l'ocasiĂ³, i l'Olga va voler que marxessin amb un record de Benifallet, els seus famosos pastissets de cabell d'Ă ngel, per fer-nos, totes dues, la tornada mĂ©s dolça.

Com us deia al començament, va ser un gran dia, i gaudit en la millor companyia; la companyia d'una colla de persones, amb un interès comĂº per la gastronomia, amb les que aquesta trobada bloguera - adaptant la famosa frase final de la pel·lĂ­cula Casablanca- ha estat l'inici d'una gran amistat....!


Una abraçada molt forta, amics!