Gateau de xocolata

Després d'un petit descans estival, Yolanda torna amb el Repte de Laura Real, i comença fort ja que pel repte dolç ha elegit ni més ni menys que un bescuit o gateau de xocolata, suposo que amb la bona intenció d'endolcir el retorn a la rutina. I jo, addicta a la xocolata declarada, no em podia perdre de participar!. I si hi ha una cosa que m'agrada tant com la xocolata és la combinació de xocolata i taronja, per aquesta raó he substituït la ratlladura i el suc de llimona per taronja. També  he farcit el pastís amb un concentrat de taronja, perquè no tenia melmelada de taronja a casa,  i per la cobertura, he fet servir només xocolata negra i mantega, perquè no m´ha convençut com m'ha quedat  la textura de la crema de xocolata. Crec que no he desfet bé el sucre. A veure com els ha anat a la resta de participants del repte?

Us recomano que us animeu a fer aquesta recepta perquè és molt fàcil i us sorprendrà com està de bo el bescuit amb o sense cobertura; la seva textura és molt esponjosa.
Ingredients pel bescuit:
  • 3 ous
  • 265 grams de sucre
  • 1 culleradeta (5ml) de suc de taronja
  • ratlladura de mitja taronja
  • 80ml d'aigua
  • 160 grams de farina
  • 7,5ml d'impulsor químic
  • 1,25ml de sal
Ingredients per la cobertura de xocolata:
  • 300 grams de xocolata negra de cobertura
  • 200 grams de mantega
Poseu el forn a 190º.

Acabats de treure del frigorífic els ous, bateu les clares a punt de neu. Afegiu els rovells, un a un, barrejant bé cada vegada. Després incorporeu el sucre, poc a poc. Quan estigui la massa ben mesclada, agregueu la ratlladura i el suc de taronja, i després l'aigua. Cada vegada que afegiu un ingredient, bateu bé la massa. Tamiseu junts la farina, l'impulsor químic i la sal, i afegiu-los poc a poc.

Una vegada ben barrejats tots els ingredients, aboqueu la massa en un motlle de 24 cm prèviament greixat amb mantega i fiqueu-lo al forn 30 minuts. Podeu punxar-lo per comprovar que estigui fet.

Per la cobertura, fonem la xocolata al microones i quan sigui a mig fondre, afegim la mantega tallada a bocins. Aprofitant l'escalfor de la xocolata, remenem fins que aconseguim una crema homogènia.

Quan s'hagi refredat el bescuit, l'igualem retallant la part superior, i obrint-lo per la meitat. Posem una fina capa de concentrat de taronja o de melmelada i el tanquem.

Posem el bescuit damunt d'una reixa, posant a sota una safata per recollir la xocolata que regalimi quan l'aboquem per sobre el bescuit per fer la cobertura. Cal començar pels costats, per cobrir els laterals i acabar al centre del pastís. Deixeu passar unes hores per que agafi consistència.

Us recomano feu una ullada a la llista de participants.