Presniz a la meva manera

I és un Presniz a la meva manera perquè, quan vaig veure les quantitats dels ingredients de la recepta que ens va enviar Margot pel repte dolç d'aquest mes de Cocina Regional Italiana (CRI), vaig decidir ajustar-los una mica, ja que a casa som dos, i un dels dos no és massa llaminer. Tot i així, podeu convidar a berenar a varies persones perquè aquest dolç, típic de la regió de Trieste, és força contundent, raó per la qual també he rebaixat la quantitat d'ingredients del farciment; no he posat ni xocolata, ni melmelada, i sols he posat pinyons acompanyant la fruita confitada. És a dir que aquesta versió és més light que l'original.

Tenint en compte que ens trobem davant d'una versió lleugera d'aquestes delicioses postres italianes, ja no teniu excusa per no provar-les. Així que, anem per feina!


Els ingredients que he fet servir són els següents:
  • 200 grams de farina de rebosteria
  • 8 ml d'impulsor químic (una cullereta i mitja)
  • un pessic de sal
  • 50 grams de mantega a temperatura ambient
  • 50 grams de sucre 
  • ratlladura de mitja llimona
  • 1 ou 
  • 200 grams de fruita confitada amb fruits secs o sense, al vostre gust
  • una mica de llet per pintar la massa abans d'enfornar-la
Enceneu el forn a 180 graus.

Talleu en trossos ben petits la fruita confitada i si afegiu fruits secs, esmicoleu-los bé. Barregeu bé tots els ingredients. Per altra banda, bateu bé la mantega abans d'afegir-li el sucre i la ratlladura de llimona. Una vegada barrejats, afegiu l'ou i lligueu bé tots els ingredients. A continuació afegiu poc a poc la farina, l'impulsor químic i el pessic de sal, prèviament tamisats, fins que es faci una bola amb tots els ingredients. Estireu la massa sobre film transparent, això us ajudarà quan l'hàgiu d'enrotllar. Una vegada estirada la massa poseu al mig la fruita confitada, i emboliqueu-la amb la pròpia massa. Finalment feu una espiral amb la massa i pinteu-la amb una mica de llet.

Fiqueu-la al forn un 30 minuts.

Com sempre us recomano que feu ullada a la llista de participants.