Pepites o galetes amb melmelada

Aquest mes Yolanda, de Cocina de una bancaria estresada, ens ha proposat de preparar unes “Pepites”, unes galetes que, us he de dir, he trobat boníssimes. Quan prepares la massa, aquesta té una textura flonja, molt suau. Quan menges les galetes, aquesta textura es manté. El gust de la galeta combina perfectament amb el toc dolç que li dóna la melmelada que afegim a la galeta abans d'enfornar-la. A la recepta de Laura Real fan servir codonyat. Jo he aprofitat per estrenar una de les melmelades que vaig comprar l'última vegada que vaig visitar la Fageda.

Com molts sabeu, La Fageda és una cooperativa situada a la Fageda d'en Jordà a la Garrotxa, que té com a finalitat la integració laboral de persones amb discapacitat intel·lectual o trastorns mentals severs. A la Fageda, a més d'elaborar iogurts i gelats, ara també fan melmelades, com la de taronja amarga amb gingebre,  la de ceba agredolça, la de carbassó o la de nectarina amb canyella, que és la que he fet servir per decorar les galetes. Us recomano que feu una ullada a la seva pàgina per que descobriu la varietat de melmelades que elaboren i com les podeu maridar tant amb dolç com amb salat.


Anem pels ingredients d'aquestes Pepites o galetes de melmelada:
  • 180 grams de farina per rebosteria
  • 60 grams de Maizena
  • 5 ml (una culleradeta) d'impulsor químic
  • 120 grams de sucre llustre
  • 125 grams de mantega a temperatura ambient
  • 3 rovells d'ou
  • 5ml d'aroma de vainilla
  • melmelada de nectarina amb canyella de la Fageda
Poseu el forn a 180graus.

Bateu la mantega fins que tingui una textura cremosa. Afegiu el sucre llustre i barregeu bé. Després incorporeu els rovells d'ou i l'aroma de vainilla. Quan tot estigui ben mesclat, afegiu poc a poc la farina, la Maizena i l'impulsor químic, que haureu tamisat prèviament. No cal treballar gaire els ingredients, tot just per lligar-los i poder fer una bola amb la massa. Després la poseu sobre el marbre i podeu fer dues coses: allargar la massa i tallar-la en rodanxes o bé fer petites boles que aplanareu amb les mans. Quan les tingueu sobre la safata del forn-coberta prèviament amb paper de forn-, amb l'ajuda dels dits o bé del mànec d'una cullereta, fareu una petita cavitat al mig per posar la melmelada.

Fiqueu la safata al forn, a mig alçada, uns 15 minuts. Passat aquest temps, refredeu les galetes a sobre d'una reixeta. Son unes galetes molt bones per acompanyar un cafè de mitja tarda.

No us perdeu de fer una ullada a la llista de participants.